Ett ögonblick...

Foto: MARIA ÖSTLIN
FOTBOLL

...Niklas Bodell, 45, mångårig Aftonbladetmedarbetare som är ny presschef i det svenska fotbollslaget.

Hur var första dagen på jobbet?

– Rakt in i hetluften med presskonferens med förbundskaptenen som presenterade truppen inför den oerhört viktiga VM-kvalmatchen mot Irland och i samband med det kommunicerades det att jag var ny presschef. Så det var omtumlande kan man säga. Men jag fick ett fantastiskt bemötande överallt, i sociala medier, från branschkollegor, vänner, bekanta och inte minst från mina nya härliga arbetskamrater på Svenska Fotbollförbundet.

Du har lång erfarenhet från Aftonbladet – hur hjälper det dig?

– Jag tror mig veta hur media jobbar och under vilka villkor. Jag har också jobbat som informations- och kommunikationschef i olika sammanhang. Därför förstår jag båda sidor av myntet och det tror jag är väldigt bra. Inte minst i det relationsbyggande arbetet.

Kommer vi får se ett mer öppet eller mer stängt landslag i framtiden?

– Mitt intryck är att det är mycket med landslagets kommunikation som fungerar väldigt bra, men det finns säkert saker som man kan skruva och göra bättre eller annorlunda. Som sagt, jag har bara jobbat drygt en dag, så låt mig återkomma i frågan om det blir några förändringar.

Det är känt att du inbiten Hammarbyare. Var det ett krav att Erkan Zengin skulle vara med i truppen för att du skulle ta jobbet?

– (Stort skratt). Det är en rolig reflektion som några till har gjort i dag. Men nej, uttagning av truppen lämnar jag helt och hållet över till förbundskaptenen.

Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?

– Att Sverige vinner mot Irland.

ARTIKELN HANDLAR OM