– Vi kallar huset i Malmö för biohuset

Foto: KANAL 5 OCH SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic i Kanal 5:s intervju inför VM-kvalet mot Irland.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har fastigheter runt om i världen.

Nu har stjärnan hittat ett knep för att barnen ska hålla reda på dem.

– Här i Stockholm har vi ett hus som vi kallar vattenhuset. Huset i Malmö kallar vi biohuset, säger Zlatan i en interjvu med Kanal 5.

Milano, Barcelona, Milano, Paris. Zlatan Ibrahimovic har flyttat en hel del de senaste åren. Sambon Helena Seger och sönerna Maximillian, 6, och Vincent, 5, har hela tiden följt med. Men flyttarna har aldrig varit några problem för familjen.

– De är vana. Jag har satt in dem i den rytmen. Efter ett, två år ska vi flytta. Inga planeringar där, vi tar det som de kommer. De är fortfarande små barnen. Vi reser ganska mycket och har flyttat en del, men de vänjer sig, säger Zlatan i en intervju med Kanal 5 inför morgondagens VM-kvalmatch mot Irland.

”Har döpt olika”

Familjen har flera hus i Sverige och för att barnen ska komma ihåg vilka som är vilka har Zlatan hittat ett knep.

– Vi har döpt olika. Här i Stockholm har vi ett hus som vi kallar vattenhuset. Huset i Malmö kallar vi biohuset. Så ungarna går runt och: "När ska vi till biohuset? När ska vi till vattenhuset?". Det är så de kopplat var de ligger, förklarar Zlatan.

Ibrahimovic får också frågan av intervjuaren Joakim Björklund om han helst vinner Champions League eller en VM-medalj med Sverige.

– VM-medalj med Sverige såklart. Varje gång jag får bara svenska landslagströjan gör jag det med en stolthet och en stor ära. Det är det största som finns för en fotbollsspelare att få representera ditt land, säger han och fortsätter:

– I dagslaget är jag kapten och rollen blir ännu större för mig och viktigare. Kan jag få stå med en VM-buckla framför mitt landslag är det de största som finns.

Hela intervjun ser du i Kanal 5 med start 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM