”Skyldig till grodor och udda misstag”

Den svenska startelvan sågas i Irland

Foto: BILDBYRÅN
Irländarna är inte imponerade av alla i den svenska startelvan.
FOTBOLL

Sverige är favorit på pappret inför VM-kvalet mot Irland.

Men inte i motståndarlandet.

Irländska RTE har gjort en genomgång av den svenska startelvan och de är inte imponerade.

Irländska RTE har synat den svenska startelvan i sömmarna inför VM-kvalet på Friends Arena. Ska vi tro dem har vi också en hel del att vara oroliga över inför matchen.

Här är ett axplock av RTE:s syn på våra svenska landslagsspelare:

”En okej bollstoppare”

Andreas Isaksson: En okej bollstoppare men också skyldig till en del grodor vilket kan ge Irland ett mål.

Mikael Lustig: Var del av Sveriges misslyckade EM-elva och är någon irländarna kan ta sikte på som del av ett sårbart svenskt försvar.

Andreas Granqvist: Det svenska försvaret är långt ifrån stabilt sedan Olof Mellbergs pension och Granqvist måste skapa ett samarbete med Olsson för att stabilisera skeppet där bak.

Jonas Olsson: Den långhårige West Brom-mittbacken har etablerat sig som en skaplig Premier League-försvarare men han har en tendens att göra märkliga misstag och är alltid uppe i ansiktet på domaren.

Behrang Safari: Ytterligare en försvarare som är benägen att göra udda misstag och som kan bli ett mål för irländarna.

Sebastian Larsson: Ytterligare en Premier League-spelare i Sveriges trupp, Sunderlands mittfältare är en expert på fasta situationer men har inte riktigt nått upp till sin fulla potential som han visade i förra klubben Birmingham City.

Kim Källström: Kan få lite rum att manövrera mot det hårt jobbade irländska mittfältet. Ytterligare en som kan slå skapliga frisparkar.

Rasmus Elm: Elm är en nyckel för att det svenska laget ska prestera men var en besvikelse i EM, där Sverige misslyckades med att gå vidare från gruppspelet.

Alexander Kacaniklic: Relativt orutinerad på internationell nivå och 21-åringen kommer få att göra mot Seamus Coleman.

Zlatan Ibrahimovic: Tillräckligt har skrivits om Sveriges talisman. Fyra mål mot England nyligen i en landskamp, inklusive ett av de snyggaste målen någonsin. Men riskerar att försvinna i matcher och kanske inte kommer tycka om uppmärksamheten han väntas få från det inte så subtila irländska försvaret och mittfältet.

Tobias Hysén: Son till förre Liverpool-mittbacken Glenn Hysén. Tobias är en central anfallare som spelar i den inhemska ligan i IFK Göteborg. Var en del av Sveriges trupp till EM 2012 men fick inte mycket speltid och spelar nu bara för att Johan Elmander är skadad.