”Sen har vi kungen – han driver med alla”

Zengin berättar om snacket bakom kulisserna på landslagssamlingen

Foto: Bildbyrån, Scanpix
Erkan Zengin mötte pressen efter landslagsträningen på Friends inför Slovakien.
FOTBOLL

Erkan Zengin får starta i kvällens landskamp mot Slovakien.

Samtidigt berättar 27-åringen nu om sin första vecka med a-landslaget.

– Erton (Fejzullahu) är ganska rolig, Jimmy (Durmaz) också. Sedan har vi kungen också som driver med alla, säger Zengin.

Erkan Zengin valde bort spel med Turkiet för det svenska a-landslaget. Första matchen mot Irland fick dock 27-åringen följa på bänken men när Sportbladet träffade honom efter trodde Zengin på han en startplats i vänskapslandskampen mot Slovakien.

– Ja, faktiskt, jag tror det. Jag vet inte men jag hoppas få spela från start. Så kan man göra det bra också hoppas jag, säger Zengin.

”Vi driver med varandra”

Hur har första veckan med landslaget varit?

– Det var stressigt från början. Första gången man är med. Okej man känner grabbarna från U21-tiden men jag var lite nervös i början. Men nu har det släppt helt. Det är bra grabbar, roliga grabbar. Man kommer in i gänget lätt.

Vilka umgås du med?

– Jag hänger med alla. Vi umgås alla tillsammans och hittar på grejer tillsammans. Du ville kanske höra med Zlatan eller något? Haha.

Vad gör ni mellan träningarna?

– Vi driver med varandra.

Är du bra på det?

– Ja, jag är duktig. Erton (Fejzullahu) är också ganska rolig, Jimmy (Durmaz) också. Sedan har vi kungen också som driver med alla.

”Ingen koll på hockey”

Är det han som börjar med Z?

– Ja, haha. Så det blir bra. Roligt. Tiden går snabbt. Man vill bara vara med varandra hela tiden.

Landslaget har sedan länge en kultur att spela mycket TV-spel under de lediga timmarna mellan träningarna. Det har dock inte Erkan Zengin anammat.

– Nej, faktiskt inte. Det finns vissa som spelar hockey. Och jag har ingen koll på hockey.

Vad gör ni annars då?

– Sitter och pratar. Vi kan stå och babbla i flera timmar. Stå och ljuga för varandra. Men det går snabbt. Vi har roligt tillsammans. Alla är så bra på att snacka.