”Hade köpt någon om jag hade kunnat”

Hamrén: Är positionen jag funderar mest på

FOTBOLL

ZILINA. Sverige har högerbacksproblem inför träningslandskampen mot Slovakien.

På måndagens träning fick mittfältaren Samuel Holmén och högerbacken Behrang Safari vikariera.

– Hade jag varit klubbtränare hade jag köpt in en spelare, säger förbundskapten Erik Hamrén.

På tisdagen möter "blågult" Slovakien i Zilina. De gör det med en skadad Mikael Lustig, som avbröt måndagens träning tidigt, som ende naturlige högerback. Vikarien mot Irland, Andreas Granqvist, har också han skadekänningar.

– Jag har inte uteslutit honom ännu men eftersom han klev av så tidigt som han gjorde är det det troliga, säger Erik Hamrén.

Är högerbacken platsen som är svårast att lösa?

– Ja, det kan jag hålla med om. Eftersom vi inte har någon riktigt naturlig högerback mer än Lustig här. ”Granen” (Andreas Granqvist) gjorde det bra mot Irland och är den naturliga. Vi får se hur det är med honom. Jag testade Samuel (Holmén) här på träningen i dag och han fick inför Irlandsmatchen också vara högerback på några träningar. Vi har även alternativet att sätta en vänsterback där. ”Berra” (Behrang Safari) fick göra det på träningen i dag. Oscar Wendt är mer van vid det men ska Oscar spela i morgon ska han spela vänsterback så att han får chansen på den positionen han spelar bäst. Men det är den position jag funderar mest på.

”Köpt in”

Hamrén säger att han helst av allt skulle få flera alternativ att välja på.

– Jag kan inte värva någon. Hade jag varit klubbtränare hade jag köpt in en spelare.

Mot slutet av presskonferensen inför tisdagens match gav Hamrén också de spelare som nu får chansen en uppmaning.

– Folk tycker ibland att man ska ge olika chansen men livet är inte rättvist. Ta chansen när du får den är mitt svar på det hela.

ARTIKELN HANDLAR OM