”Jag har pratat med Jane om det hela”

SVT-profilen föll i stentrappa efter att ha träffats av Olssons skott

1 av 3 | Foto: Pontus Orre
Jonas Olsson träffade SVT:s Jane Björck med ett vristskott. Efteråt gick han upp på pressläktaren och bad om ursäkt.
FOTBOLL

Landslagets träning på måndagen slutade med otäcka scener.

Jonas Olsson sköt en boll rakt upp på pressläktaren där SVT:s Jane Björck träffades i huvudet och föll ner för en stentrappa.

– Jag har pratat med Jane om det hela, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Foto: Pontus Orre
Olsson bad om ursäkt till Jane som klarade sig bra efter fallet

Det var precis när måndagens träning avslutats och spelarna var på väg av planen som det hela inträffade. Mittbacken Jonas Olsson sköt då en boll upp på läktaren där pressen befann sig. Bollen reflekterades på en person innan han den träffade rakt i huvudet på SVT:s reporter Jane Björck som föll ner för en stentrappa.

– Jag såg ingenting. Bollen kom bara. Att jag föll beror på att jag var på väg upp för trappan. Hade jag stått bra hade jag inte fallit, säger Jane Björck

Jonas Olsson gick sedan upp på läktaren för att be om ursäkt.

– Han var framme två gånger och undrade hur det hade gått. Det gick jättebra för mig men jag såg aldrig vad som hände. Jag möttes bara av bollen. Jag önskar att jag hade kunnat göra en snygg mottagning istället.

Flera kollegor till Björck reagerade med mer allvar på incidenten. En av dem TV4:s Patrick Ekwall.

”En stenhård vansinnesboll”

”SVT:s Jane Björck föll handlöst baklänges när Jonas Olsson drog en stenhård vansinnesboll upp på medialäktaren efter träningen”, skriver Ekwall på Twitter och fortsätter:

”Jane klarade sig bra men fortfarande en gåta varför Olsson drog en stenhårt pressad boll mot en klunga folk på läktaren.”

Patrick Ekwall vill inte utveckla sina syn på händelsen ytterligare när Sportbladet frågar.

Hamrén såg inte

Förbundskapten Erik Hamrén skämtade på presskonferensen efter träningen om händelsen och att om Olsson ”hade siktat hade ni klarat er bra”. Då var Hamrén inte informerad om att Björck fallit ner för en trappa av smällen.

– Jag stod där ute på planen och såg det inte, därför jag skämtade på presskonferensen lite. Jag visste inte om att hon hade ramlat i en trappa. Jag hade fått för mig att hon i stort sett fått en boll på sig och ramlat ihop. Det är min version på det hela, säger Erik Hamrén.

Hamrén tror inte att Olsson, vilket flera vittnen till händelsen var inne på, siktade mot pressläktaren med avsikt.

– Då måste jag bli väldigt, väldigt brydd. Ni som känner Jonas Olsson också. Då skulle jag bli ännu mer brydd om man har den synpunkten på det hela, säger Hamrén.

– Jag har pratat med Jane om det hela och det är inga problem.