”Inget svårt val”

Hamrén ställer över tidigare förstavalen: Fick det inte att fungera

FOTBOLL

Inför VM-kvalet var de Erik Hamréns förstaval.

När resan mot EM nu börjar saknas Jonas Olsson och Andreas Granqvist helt.

– På ett sätt var det inget svårt val, säger Hamrén.

Sverige inleder sin resa mot EM med en träningslandskamp mot Turkiet i Ankara den 5 mars. De gör det utan Jonas Olsson och Andreas Granqvist.

– Någon måste kliva av om vi ska testa nytt. Vi kan inte bara plocka in nya spelare. Jag valde Per (Nilsson) och ”Anton” (Mikael Antonsson) eftersom de spelade ihop det sista i VM-kvalet. Jag valde att köra vidare på dem och testa några nya, så på så sätt var det inget svårt val den här gången men det är alltid svårt att göra spelare besvikna. Det är klart att de är besvikna, de vill vara med, men de respekterar mitt beslut och hur jag tänker, säger Erik Hamrén.

”De var förstavalen”

Mittbacksparet Olsson/Granqvist blev efter EM 2012 Erik Hamréns förstaval i startelvan men petades under hösten till förmån för Per Nilsson och Mikael Antonsson. Nu saknas de alltså helt i truppen.

– De var förstavalen när Olof (Mellberg) slutade och det fungerade bra ibland men mindre bra ibland. Jag tycker som helhet att vi inte fick det att fungera som jag önskade och därför gjorde jag skiftningen under hösten i avslutningen på VM-kvalet. Men de är fortfarande intressanta både rent spelmässigt för att vara med och konkurrera om en plats att spela men inte minst truppmässigt, säger Hamrén och fortsätter:

”Självklart besvikna”

– För mig är det väldigt, väldigt viktigt och det var därför vi inte gjorde så många förändringar under hösten. Om vi ska ha en chans att slå lagen som har fler individuellt skickliga spelare än vi har så måste vi vara bättre på något annat. En sak är truppen och spelarna var fantastiskt bra, inte minst Jonas och ”Granen” som självklart var besvikna över att inte få fortsätta spela men gav otroligt mycket till laget och gruppen. Det visar storhet både som människa och spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM