Zlatan i kontakt med superlöftet

Supertalangens far: ”Bosnien kunde gjort mer”

Foto: JERKER IVARSSON, PA PHOTOS
FOTBOLL

Muamer Tankovic, 19, valde Sverige i stället för Bosnien.

Men hans pappa, Senaid, är inte helt tillfreds med valet – eller förbundskapten Safet Sucic.

– Jag tycker att han kunde ha gjort mer för att Muamer skulle välja Bosnien, säger Senaid enligt tidningen Avaz.

Manchester Citys Edin Dzeko försökte locka över Muamer Tankovic, men 19-åringen valde Sverige. I veckan blev Fulham-spelaren uttagen i truppen till mötet med Turkiet.

Enligt en artikel i bosniska tidningen Avaz är Muamers pappa, Senaid, inte nöjd med landsvalet.

”Jag har legat på folk”

– Muamer accepterade Hamrens kallelse för att han är ambitiös. Jag har legat på folk i bosniska fotbollförbundet om att svenskarna försökte med alla medel för att få honom att välja Sverige. Trycket har varit jättestort på honom att välja Sverige, säger Senaid enligt tidningen Avaz.

– Ska jag vara ärlig med er så har Bosniens förbundskapten Safet Sucic gjort minimalt i det här sammanhanget. Jag har stor respekt för honom som spelare, men som förbundskapten för Bosnien & Hercegovina tycker jag att han kunde ha gjort mer för att Muamer skulle välja Bosnien. Jag kan tycka att han kunde ha kommit förbi och druckit en kopp kaffe och diskuterat saken.

”Ibrahimovic har kontaktat honom”

Det har spekulerats i att det svenska fotbollförbundet eventuellt skulle ta hjälp av Zlatan Ibrahimovic för att övertala Tankovic.

Enligt Fulham-spelarens pappa har den 32-årige PSG-stjärnan varit i kontakt med Muamer.

– Dzeko gjorde ett försök att påverka Muamer att spela för Bosnien. Ibrahimovic har kontaktat honom och sagt till honom att göra det som kändes bäst för honom i hans fortsatta karriär, säger Senaid.

ARTIKELN HANDLAR OM