75 miljoner kostar det att köpa Olsson

FOTBOLL

West Ham har inte givit upp hoppet om Martin Olsson.

Enligt Sportbladets uppgifter har Premier Leagueklubben lagt ett bud som på sikt ger Norwich hela 75 miljoner kronor.

– Jag trivs i Norwich, men man vet aldrig vad som händer, säger vänsterbacken till Sportbladet.

Foto: TT
Martin Olsson.

Martin Olsson spelade 34 matcher i Premier League i fjol och är en betydelsefull spelare för Norwich. När laget åkte ut högsta serien blev svensken kvar, Norwich vill inte släppa sin 26-årige ytterback.

I somras var Martin Olsson uppvaktad av flera klubbar, en av dem var West Ham. Lagets manager Sam Allardyce har haft Martin Olsson tidigare i Blackburn.

– West Ham var en av klubbarna som var intresserade. Jag har jobbat med Sam tidigare. Det är en bra klubb, säger Martin Olsson.

Enligt Sportbladets uppgifter har West Ham nu gjort ett nytt försök och lagt ett bud på Martin Olsson. Enligt uppgifterna handlar det om 35 miljoner kronor i första varvet och sen ytterligare kring 40 miljoner kronor när Martin Olsson gjort ett visst antal matcher i Premier League. Alltså totalt hela 75 miljoner kronor.

Är du kvar efter midnatt?

– Jag tror det...

Hög summa för att lämna

Martin Olsson bekräftar för Sportbladet att hans utköpsklausul är hög.

– Det är inte lågt, det är ganska högt. Det var kanske därför jag inte kommit bort. Det är en ganska hög prislapp på mig. Jag kan se det som positivt de vill inte släppa mig. Jag trivs i Norwich, men man vet aldrig vad som händer.

Hade du velat lämna i somras?

– Jag har tre år kvar så jag vill inte säga så mycket. Det är en tuff liga. Om jag spelar på det sätt jag kan så tycker jag att jag ska ha en startplats i landslaget. Det tycker jag att jag har bevisat innan.

Håller du ändå tummarna in i det sista?

– Jag försöker inte tänka på det så mycket nu. Om klubben hade velat sälja mig hade det varit en annan sak.

Martin Olsson körde under måndagens landslagsträning hårdare än de andra spelarna. Han söker efter formen till EM-kvalet mot Österrike på måndag. Vänsterbacken är avstängd i tre matcher efter en knuff på domaren Simon Hooper i samband med Norwich och Wolverhampton i ligapremiären. Martin Olsson fick sitt andra gula kort under matchen och blev arg.

– Det var mycket frustration, man ska inte knuffa domaren.  Det var ingen hård knuff men lägger man händerna på en domare vet man att man inte kommer undan med det. Det var lite dumt.