Zlatan osäker – med nya problem

1 av 6 | Foto: Pontus Orre
Zlatan har problem med halsen och hans medverkan i torsdagens landskamp mot Estland är osäker.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har problem med halsen och är osäker på spel mot Estland.

Samtidigt lovar Erik Hamrén att truppens tre debutanter kommer få speltid.

– Jag vill se dem, säger förbundsskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic kom till landslagssamlingen med bara en match i benen efter sin bukskada. Nu har 32-åringen drabbats av problem med halsen och kan missa torsdagens EM-kvalgenrep mot Estland.

– Det är lite frågetecken för Zlatan som bara fick vara med 30 minuter på träningen i dag eftersom han har problem med en hals. Vi ville inte riskera att pumpen skulle jobba för mycket. Vi hoppas och tror att det ska vara okej till i morgon, säger Erik Hamrén.

”Vill testa de nya”

– Han har fått behandling i dag och var med 30 minuter för att han ska få igång kroppen lite men vi ville inte köra mer för det var bra tempo i dag och med halsont ska man vara försiktig med att hjärtat får jobba på max. Av säkerhetsskäl fick han bara köra 30 minuter. Vi får se, jag tror att han spelar i morgon.

Oavsett lagkaptenens medverkan så kan tre andra spelare vara säkra på speltid i 4-3-3-systemet. Hamrén vill testa delar av sin tänkta startelva till mötet med Österrike den 8 september men lovar att debutanterna Nabil Bahoui, Emil Forsberg och Branimir Hrgota ska få känna på landslagsspel mot Estland.

– Jag vill också testa de nya, de tre debutanter jag tagit. Alla kommer få speltid i morgon för jag vill titta på dem.

Isaksson vilas

Spela får även någon av reservmålvakterna Johan Dahlin eller Kristoffer Nordfeldt då Andreas Isaksson vilas.

– Det enda som är bestämt och klart är att ”Isak” inte står i morgon. Den som står i morgon kommer också, om inget oförutsett händer, stå hela matchen. Sedan har vi fyra till som ska spela 90 minuter eftersom det är reglerna, säger Hamrén som önskat sig fler än sex byten som förbundskaptenen har att tillgå i träningslandskampen.