Hrgota petas igen – Elmander startar

Hamrén med ny hemlig formation

1 av 2
FOTBOLL

Inför laguttagningen efterlyste Albin Ekdal en chans för det nya landslaget mot Liechtenstein.

När startelvan presenterades bekräftades att 22-årige Emil Forsberg får chansen men 21-årige Branimir Hrgota stannar på bänken.

Samtidigt flaggar Erik Hamrén för en ny formation.

Anders Svensson har slutat i landslaget, Kim Källström är 32 år och Sebastian Larsson nära 30-strecket även han. Nu kan det svenska landslaget vara på väg att få en ny central mittfältskärna.

Ny formation

25-årige Jimmy Durmaz var bäst på planen i 1-1-matchen mot Ryssland när han flyttades ner från sin kantposition. Nu får Olympiakos-proffset fortsatt förtroende tillsammans med jämnårige Albin Ekdal, som är tillbaka från skada, när Sebastian Larsson tvingas kliva åt sidan.

– Jag tycker vi båda spelat ganska mycket det senaste och Jimmy gjorde en jättebra match sist. Vi är mogna för det och inte jätteunga heller så det är dags nu, sa Albin Ekdal på lördagen om möjligheten att tillsammans med Durmaz ta över i landslaget.

När förbundskapten Erik Hamrén släppte startelvan till kvällens match mot Liechtenstein bekräftades även att Malmö FF:s Emil Forsberg, 22, ersätter Nabil Bahoui. Samtidigt flaggar förbundskaptenen för att laget kommer att formeras annorlunda än den tidigare 4-3-3-uppställning.

”...men på vilket sätt avslöjar inte förbundskaptenen förrän närmare matchstart”, skriver förbundet på sin hemsida.

”Hrgota skulle passat bra”

Branimir Hrgota, som matchades i en tänkt startelva på lördagens träning, petas. Istället får 33-årige Johan Elmander ersätta skadade Ola Toivonen.

– Jag tror att Hrgota skulle passa bra mot det motståndet. Det är en match i morgon när vi är mycket bättre individuellt sätt på alla positioner. Det kanske är bra om det kommer in nya hungriga spelare med lite mindre rutin som bara kör och vill visa framfötterna. Det är en perfekt match för den typen av spelare, sa Ekdal på lördagen.

Erik Hamrén väljer annars att behålla backlinjen intakt och ha Andreas Isaksson kvar i mål. Zlatan Ibrahimovic är uppskriven på bänken men är inte spelklar.

Sverige-Liechtenstein börjar 20:45 på Friends Arena under stängt tak och sänds i Kanal 5.

FAKTA

STARTELVAN MOT LIECHTENSTEIN

Startelvan Ålder/Landskamper/Tävlingslandskamper

Andreas Isaksson 33/115/66

------------------

Pierre Bengtsson 26/15/4

Andreas Granqvist 29/37/16

Mikael Antonsson 33/21/11

Martin Olsson 26/25/16

--------------

Albin Ekdal 25/10/5

Kim Källström 32/113/66

Jimmy Durmaz 25/20/9

-------------

Erkan Zengin 29/8/2

Johan Elmander 33/81/46

Emil Forsberg 22/2/0

Bänken:

Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin - Mikael Lustig, Nabil Bahoui, Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Erik Johansson, Branimir Hrgota, Jonas Olsson, Pontus Wernbloom, Alexander Kacaniklic, Niklas Hult.

ARTIKELN HANDLAR OM