”De som betalar – de tar man på sig”

Zlatan tillbaka från skada – med nya skoproblem

1 av 8
FOTBOLL

En resa till Sverige den 3 november blev avgörande för Zlatan Ibrahimovic.

Nu säger sig 33-åringen vara tillbaka – dock med dubbla skoproblem.

– De som betalat. Det är de man tar på sig, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka på allvar efter sin hälseneskadade. På onsdagens presskonferens talade 33-åringen om sin bestämda vilja att komma till spel i lördagens EM-kval mot Montenegro. Vändningen kom under en resa till Sverige.

– Jag har inte kunnat jogga på 1,5 månad efter de två första matcherna då jag körde på tabletter. Jag tror det var då något hände som inte skulle ha hänt. Då var jag hemma i Sverige och gjorde en magnetröntgen den 3:e. Då såg jag att det fortfarande var vätska i hälsenan. Då tog jag tabletter två dagar för att få bort den vätskan. Där vände allt, efter de två dagarna, säger Ibrahimovic.

Bygger upp styrkan

33-åringen kom till landslagssamlingen på måndagen efter att bara ha spelat en halvtimme på sju veckor. Sedan skickades anfallaren direkt till Fotbollsgalan vilket skapade nya, och lite mer oväntade problem.

– Jag fick ingen reaktion alls efter matchen men två dagar efteråt, dagen efter galan, kände jag lite men det kan ha varit för att jag hade finskor på mig i tre timmar. Annars har det varit bra. I går tränade jag 40 minuter och körde andra halvan i gymmet. Jag bygger upp styrkan och det känns bra.

Förs diskussioner

Inför lördagen handlar mycket återigen om Zlatans skor. I comebacken mot Marseille spelade stjärnan i målade skor efter att hans reklamkontrakt med Nike löpt ut.

– Avtalet gick ut för två-tre veckor sedan och det finns inget nytt avtal. Det förs diskussioner så vi får se, säger Zlatan som är öppen för att byta märke:

– De som betalar, det är de skorna man sätter på sig. Det är så det funkar. Sedan hittar de en sko till dig som de anpassar efter din fot.

FOTNOT: Sverige möter Montenegro på lördag 20.45. Matchens sänds direkt i kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM