Hamrén: ”Han är inte intressant...”

Uttalar sig om stekhete anfallaren

Foto: TT, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Nästan 80 procent av Sportbladets läsare vill se Swanseas Modou Barrow i ett blågult landslag.

Men PL-anfallaren är inte aktuell för A-landslaget.

– Min bedömning är väl att han fortfarande inte är intressant, säger Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

Modou Barrow har skapat rubriker de senaste dagarna. Först gjorde han succé i FA-Cupen via ett mål och en assist i 6-2-segern mot Tranmere. Och efteråt kom beskedet att Swansea köper loss den 22-årige svensk-gambianen i en affär som ger Östersund 20 miljoner kronor.

Men framförallt har rubrikerna handlat om Modou Barrows vara eller icke vara i det svenska landslaget. I en intervju med Östersunds-Posten sa anfallaren – som både har svenskt och gambianskt pass – att han ”troligtvis inte väljer Sverige”. Sedan uppgav Expressen att han Gambia säkrat upp PL-anfallaren, vilket Barrows agent dementerade.

”Inte intressant”

Hur som helst tycks 22-åringen inte vara aktuell för det svenska A-landslaget.

– Jag såg honom redan i Östersund. Min bedömning är väl att han fortfarande inte är intressant för a-landslaget. Men han kommer bli om han fortsätter att få framgång. Just nu är det framförallt U21-landslaget som är aktuellt för Barrow, säger förbundskapten Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

Tidigare under torsdagen visade en undersökning att nära 80 procent av Sportbladets läsare vill se Modou Barrow i ett blågult landslag. Men ska vi tyda Hamréns uttalande så ligger alltså en plats i Håkan Ericsons U21-landslag betydligt närmare än en plats A-landslaget.

– Jag tar inte kontakt med spelare om de inte är aktuella för A-landslaget. Nu är han inte tillräckligt aktuell för A-landslaget. Och då är det ju U21-förbundskaptenen som tar den kontakten, säger Hamrén.

”Ibland blir det fel”

Förbundskaptenen svarar också på kritiken som förekommit mot honom i och med diskussionerna kring Modou Barrow.

– Folk tycker och tänker mycket. Det är väldigt mycket åsikter och det får man leva med. Ibland blir det rätt ibland blir det fel. Och ibland följer ett fel med.

ARTIKELN HANDLAR OM