”Fortsätter han så får Zlatan se upp”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

ABU DHABI. En meriterande seger mot ett namnkunnigt motstånd.

Efteråt hyllades anfallaren Isaac Kiese Thelin, 22, av veteranen Johan Elmander, 33.

– Fortsätter han så här får Zlatan se upp, säger Elmander.

Elfenbenskusten startade med en rad stjärnor i sitt genrep inför Afrikanska mästerskapen i Ekvatorialguinea på tisdag: Bröderna Touré, Gervinho och Wilfried Bony för att nämna några.

Sverige ställde upp med fyra debutanter, två av dem gjorde mål (Johan Mårtensson och Marcus Rohdén) och efteråt undrade alla: Hur gick det här till egentligen?

Veteranen Johan Elmander hade sin bild klar:

– Elfenbenskusten försökte det bästa de kunde men vi låg så kompakt och jobbade otroligt bra tillsammans. I andra halvlek släppte rädslan, då kom vi framåt mer och mer. Målen vi gör är fantastiska, riktigt bra prestationer av killarna.

Jobbig höst

Själv hade han det tyngre vilket kan förklaras av en jobbig höst som präglades av en privat tragedi när pappan gick bort samt de efterföljande fotbollsmotgångarna.

– Första halvlek handlade bara om försvar för mig. I andra kom jag upp lite mer, tog fler djupledslöpningar men det blev mest försvar. Jag kanske skulle varit med mer däruppe.

Johan Elmander tycker själv att han har en bra bit kvar.

– Absolut. Men hur länge har vi varit här? Fyra dagar, fyra träningar. Det är som jag har sagt tidigare, jag är här för att träna mig i så go form som möjligt. Jag försöker göra så bra ifrån mig som möjligt, annars får jag försöka visa i Bröndby att jag ska vara med i samlingen i mars, säger han apropå att det riktiga landslaget då samlas för EM-kval mot Moldavien.

”En fantastisk match”

Däremot är Elmander imponerad av anfallaren Isaac Kiese Thelin som spelade i den ensamma, centrala anfallsrollen.

– Han gör en fantastisk match. Krigar, håller undan tre försvarare, är inne i boxen och stångas. Det är ett väldigt bra namn för framtiden. Fortsätter han som i dag får Zlatan se upp lite.

– Jag är väldigt imponerad av Isaac. Han har rätt huvud och står med bägge fötterna på jorden, det tycker jag om.

Fast det kan bli han som tar din plats om det ställs på sin spets i mars?

– Absolut, fast han spelar anfallare, jag spelar ytter nu, säger Johan Elmander med ett skratt som visar att han definitivt inte har gett upp ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM