Erik Hamrén hyllar publiken: ”Kärlek”

FOTBOLL

I går hyllade spelarna den iranska publiken på Friends.

Även förbundskapten Erik Hamrén var lyrisk över stämningen

– Det var kärlek även till oss, säger han. 

Sverige vann matchen mot Iran med 3-1. Det gjorde förbundskapten Erik Hamrén nöjd.

Men gårdagens match hade andra fördelar än de rent sportsliga. Efter matchen hyllades stämningen på läktarna av spelarna i blågult.

– Magiskt, det kändes helt fantastiskt även om det var till deras fördel. När det är så, för dom eller oss, så spelar det ingen roll. Man vill bara spela och dela med sig sin glädje, sa lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

Förbundskapten Erik Hamrén stämmer upp i hyllningskören.

– Det var en fantastisk upplevelse i går. Jag fick en fråga från iransk media om det kändes som att vi var på bortaplan men jag tänkte efter där, nä det var inte som att spela på bortaplan. Även om de hejade fram Iran mest i går så var det inte som på bortaplan, säger han och fortsätter:

– På bortaplan känner man ofta hat, i går var det inget hat. Det var kärlek. Det kändes. Vi hörde och kände att de stöttade sitt forna land och landslag men det var också kärlek till oss och det var en fantastisk upplevelse. Så skulle alla matcher vara, säger Erik Hamrén.

Den politiskt laddade matchen mot Iran, där regimen till exempel inte tillåter kvinnor att gå på fotboll, har föregåtts av flera dagars diskussioner.

I avtalet med Iranska fotbollförbundet ingår ett utbyte på flicksidan. När detta ska ske är dock inte klart.