”Han ljög mig rakt upp i ansiktet”

Anders Svensson talar ut om frostiga relationen med Erik Hamrén

1 av 2
Anders Svensson.
FOTBOLL

Anders Svensson har lämnat det svenska mittfältet för att numera kommentera landslaget.

Men relationen med förbundskapten Erik Hamrén är frostig.

– Jag blev trött på honom för han vägrade titta mig i ögonen, säger Svensson i en lång intervju med magasinet Café.

EM-laget 2004 – så gick det sen

Anders Svensson har hunnit bli 39 år gammal och går sannolikt sin sista säsong till mötes. Elfsborgs-mittfältaren ryktas ihärdigt till indiska ligan och det är osäkert huruvida han fullföljer säsongen med Borås-laget.

Numera kommenterar han även landslagsfotboll för Kanal 5, och får säga vad han tycker om det svenska landslaget.

”En känslomänniska”

I en intervju med magasinet Café berättar han om sin kyliga relation med förbundskapten Erik Hamrén, som blev veteranens siste förbundskapten.

– Han är en känslomänniska och tar åt sig. Så var jag också när jag var yngre: man vill att alla ska älska en. Men det kommer alltid att finnas folk som tycker att man är värdelös. Jag upplever att Erik gärna vill försvara sig när han får kritik, men det går inte att ta alla de striderna. Man får bara acceptera: ”Okej, du tycker inte om mig, du tycker jag gör fel. Tough luck.” Rent resultatmässigt har Erik gjort det bra också. Han borde vara trygg i sig själv och låta folk tycka.

”Kändes som bullshit”

Svensson tar i intervju med Café upp en specifik händelse där han själv petats av Hamrén och – enligt Svensson – gett ett ”jättejättemärklig” anledning.

– Han sa att det berodde på att jag gått upp från 8,5 till 9 kroppsfettprocent, vilket kändes som bullshit. Han borde bara ha sagt: ”Rasmus Elm är i sitt livs form och jag vill ha in honom.” Det var precis innan Rasmus flyttade till Ryssland, han var grym i AZ och outstanding hela samlingen. Jag och Kim hade startat mot Ungern matchen innan och inte imponerat.

De bägge herrarna har pratat om petningen efter händelsen, men inte varit överens om vad som sagts.

– Ja, men när jag tog upp det med honom senast ljög han mig rakt upp i ansiktet: ”Det har jag aldrig sagt!” ”Jo, Erik, du sa det.” Då tycker jag: säg som det är i stället. Han var upprörd: ”Jag är så besviken.” Jag försökte förklara igen, men sen blev jag trött på honom för han vägrade titta mig i ögonen.

Senaste numret av Café finns i butik i morgon.

EM-laget 2004 – så gick det sen