Serie A-proffset: ”Sverige ett bra land”

Italienaren öppnar för spel – tack vare mamma

FOTBOLL

Vänsterbacksplatsen har länge varit ganska öppen i det svenska landslaget.

Nu kastar italienske Serie A-proffset Riccardo Gagliolo in sin hatt i ringen.

– Min dröm är att få spela i det svenska landslaget, säger Gagliolo till Sundsvalls Tidning.

Foto: Youtube

Italienske vänsterbacken Riccardo Gagliolo gjorde under söndagskvällen debut i Serie A för sitt Carpi när man föll 2-5 på bortaplan mot Sampdoria.

Det var ytterligare ett steg i en minst sagt speciellt karriär. För tre år sedan var 25-åringen i kontakt med GIF Sundsvall – men fick nobben av den svenska klubben.

”Gillar den svenska mentaliteten”

I fjol utsågs han till bästa mittbacken i Serie B (kan spela på bägge positioner reds anm.) och nu huserar han alltså i den italienska fotbollens finrum.

Anledningen till att han hörde av sig till just Gif Sundsvall är att mamma kommer från Njurunda, utanför staden. Sedan 1987 bor hon dock i Italien. 

Men trots att han fått svensk nobb tidigare har han stakat ut nästa dröm, och mål:

Att spela för det svenska landslaget.

– Jag känner mig svensk och gillar den svenska mentaliteten. Jag pratar inte så bra svenska men förstår en del. Jag har bra kontakt med släkten och de kommer ofta till Italien, säger Gagliolo till Sundsvalls Tidning.

”Hoppas få vara där”

Han medger själv att han sällan besöker Sverige, och att det senaste besöket var för tre år sedan. Samtidigt betonar han att han är stolt över sina svenska rötter.

– Jag säger alltid att jag är halvsvensk och tycker att Sverige är ett bra land. I framtiden hoppas jag få vara mer där, säger Gagliolo.