Riskerar missa EM-kvalet

Landslagsbacken har inte tränat fullt efter operation.

FOTBOLL

Landslagsbacken Martin Olsson är inte fysiskt redo för EM-kval.

Vänsterbacken har ännu inte kommit tillbaka i full träning efter sin axeloperation i våras.

I morgon tisdag presenterar Erik Hamrén sin trupp inför ödesmatcherna i EM-kvalet, Ryssland borta (5 september) och Österrike hemma (8 september).

En som ser ut att missa samlingen är Norwich-spelaren Martin Olsson, 27 år. Vänsterbacken opererade i våras sin axel, som stört honom under en längre period. Han missade Sveriges EM-kval mot Montenegro i juni och riskerar att inte bli uttagen nu heller.

Osäkert hur länge

Norwich tränare Alex Neil sade nyligen att han hoppades att Martin Olsson skulle kunna börja träna med laget kort, men att det var omöjligt att uppskatta hur många veckor svensken behöver för att bli aktuell för spel.

Klubbens presschef Joe Ferrari bekräftar läget för Sportbladet.

– Martin har återupptagit lättare träning, som styrketräning och löpning men har fram till nu inte varit involverad i någon träning som inneburit kroppskontakt, meddelar Joe Ferrari.

Han påpekade dock att det skulle kunna bli aktuellt under måndagens träning med enklare kontaktmoment.

Hur  förbundskapten Erik Hamrén resonerar kring Martin Olsson återstår att se i morgon, men tiden är väldigt knapp även om han skulle komma i gång och träna med laget i veckan.

Lustig i Malmö

Landslagets andra vänsterback Pierre Bengtsson satt på bänken i helgen när hans Mainz vann mot Borussia Mönchengladbach. I Borussia spelade däremot Oscar Wendt hela matchen till vänster i backlinjen.    

Det finns också frågetecken kring högerbacken Mikael Lustig, som skadade sig i Celtics Champions League playoff mot Malmö FF. Mikael Lustig är dock med laget till Malmö och det finns en möjlighet att han ändå kan spela returmötet i morgon.