”Blir svårare att ha koll på Nabil nu...”

Hamrén om Bahouis klubbval: ”Lite stökigt”

FOTBOLL

Nabil Bahoui tycker han förtjänar en plats i A-landslaget.

Men flytten till Al Ahli kan ha hämmat hans chanser.

– Det blir svårare att ha koll på honom nu, säger Erik Hamrén.

Foto: TT

Många blev förvånade när AIK:s Nabil Bahoui ratade stora europeiska klubbar som Sunderland för att i stället skriva på för Al Ahli i Saudiarabien. Samtidigt väcktes frågan om det påverkar hans chanser att slå sig tillbaka in i landslaget.

– Det är ju lite svårare att se honom på Sportnytt därifrån, men det går ju fortfarande att resa dit och följa upp, sa AIK-tränaren Andreas Alm nyligen.

Och i en färsk intervju med Sportbladet säger Bahoui själv att han ser ljust på sina chanser att komma med i A-landslaget.

– Jag missade de två senaste samlingarna för att jag varit skadad bland annat. Men om jag kom med i allsvenskan, så varför skulle jag inte komma med nu?, undrade Bahoui.

”Blir lite stökigt”

Men när Erik Hamrén tog ut sin trupp till EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Österrike ratades Bahoui.

– Jag har inga synpunkter på Nabils klubbval, jag vet att Al Ahli är en bra klubb. Jag var där och besökte dem när ”Chippen” spelade där, så jag är inte rolig på så sätt. Det som är lite stökigt är att det är svårare att ha koll på honom där jämfört med om han hade spelat i Europa, och det blir svårare att värdera hans prestationer. Men jag har koll på Nabil, han är en väldigt spännande spelare, säger Erik Hamrén.

Kan hans klubbval hämma hans chanser till spel i landslaget? Som Andreas Alm sa: ”Man ser honom ju inte på Sportnytt”?

– Nä, självklart blir det svårare för mig som förbundskapten att bedöma honom jämfört med andra spelare. Det går, men det kanske var lättare när ”Chippen” var där eftersom han redan var etablerad i landslaget. Det är alltid svårare när en spelare ska bli etablerad. Samtidigt har Nabil fått sina chanser, och gjort bra ifrån sig. Han är inte etablerad, men han hade givetvis varit högaktuell i våras om han inte varit skadad. Så ja, självklart är det svårare när man kommer till en liga i ett land där det är svårare att ha koll, men det är min uppgift som förbundskapten att vara så bra som möjligt på det, säger Erik Hamrén.