SvFF: Har pratat med Ibra om OS

”Vore fantastiskt om han är med”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har tidigare öppnat för möjligheten att delta i OS.

Nu bekräftar förbundet att de ställt frågan.

– Det vore fantastiskt om han är med, säger U21-landslaget förbundskapten Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

När U21-landslaget tog guld i Tjeckien och samtidigt kvalificerade sig för OS i Rio 2016 skickade Zlatan Ibrahimovic en kryptiskt hälsning via sin app:

”Sverige klara för OS. Hmm…”, skrev han.

Sedan dess har han svängt i frågan och konstaterat att det ”blir svårt”, särskilt nu när Sverige även är klart för EM i Frankrike.

”Har funnits intresse”

Men förbundet har inte gett upp hoppet.

För Fotbollskanalen bekräftar U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson att det har förts – och fortfarande förs – en dialog med PSG-stjärnan angående spel i OS.

– Lasse Richt (landslagschef) har fört en dialog med Zlatan. Jag tror att det funnits ett intresse från Zlatan rent generellt för att spela OS. Men han har väl svarat på det sättet att det beror på vad som händer. Dels vilken klubb han spelar i och hur det går till sommaren (i EM). Efter att de gick vidare till EM tror jag inte Lasse och Zlatan haft diskussionen, utan det var innan. Det är klart att det ställs på sin spets när man ska ladda till EM i Frankrike.

”Vore fantastiskt”

För att få delta i OS måste spelarna vara födda 1 januari 1993 eller senare. Däremot har varje landslag rätt att använda tre ”överåriga spelare”. Och Håkan Ericson säger att det vore svårt att nobba Ibrahimovic om 34-åringen vill spela.

– Jag har inga planer att göra det (nobba honom). Det vore fantastiskt om han är med, säger Ericsson till Fotbollskanalen.