Sverige klättrar rejält på världsrankingen

Erik Hamréns landslag 35:e bäst i världen

Foto: BILDBYRÅN
Hamréns landslag är bäst i skandinavien.
FOTBOLL

Fifa har på torsdagen uppdaterat sin världsranking.

Som tidigare förutspått lyfter Sverige tio placeringar – från plats 45 till plats 35.

Erik Hamréns landslag är därmed bäst i Skandinavien.

Redan för ett par veckor sedan kom uppgifter från Football Rankings som avslöjade att det svenska fotbollslandslaget skulle lämna den dystra 45:e placeringen på Fifas världsranking.

I dag har också den officiella uppdateringen av världsrankingen ägt rum. Och visst har Sveriges fall vänts till ett lyft. Landslaget hoppar som väntat upp tio placeringar till 35:e plats och passerar bland annat Island och Danmark. Även EM-kvalfloppen Grekland och Senegal passeras av Erik Hamréns landslag. Detta tack vare landslagets mycket lyckade dubbelmöte mot grannlandet med en 2-1-seger på Friends Arena och ett 2-2-kryss i returen på Parken. För Danmarks del är det ett fall på sju placeringar och nu ligger landslaget bara en placering före Finland som klättrar 13 placeringar.

Belgien toppar världsrankingen

I toppskiktet står Belgien fortsatt kvar på första plats och den största förändringen på topp tio är att Spanien tar tre kliv uppåt och nu rankas som tredje bäst i världen. Brasilien klättrar två placeringar till sjätte plats och Argentina avancerade en placering och rankas nu vara världens näst bästa landslag. I övrigt är det samma landslag bland de tio bästa som vid förra månadens världsranking.

Se hela världsrankingen här(extern länk)