Utbytt med skada i sin landslagsdebut

Var bara på planen i 25 minuter

Foto: TV4
FOTBOLL

ABU DHABI. Knäskadad i landslagsdebuten.

Januariturnén är över för Kerim Mrabti – som flygs hem till Stockholm.

– Man hatar skador, säger Erik Hamrén, bedrövad förbundskapten.

I den 65:e minuten stormade Pelle Olsson ner i det svenska omklädningsrummet. Kerim Mrabti, Djurgårdens för tillfället hetaste spelare, hade skadat knäet allvarligt och tvingats utgå under 1-1-matchen mot Estland. Djurgårdens tränare, som är på plats i Abu Dhabi för en allsvensk tränarkonferens, var blek när han senare släntrade tillbaka upp på läktaren.

– Han fick en smäll på högerknäet. Jag blev verkligen orolig, för det är en fantastiskt bra spelare. Han är hårt lindad nu. Jag hoppas att det inte är allvarligt: kanske bara ledbandet, säger Pelle Olsson.

Åker hem till Stockholm

Efteråt avslöjade dock Erik Hamrén att Mrabtis landslagsäventyr var över för den här gången.

– Det blir inget mer spel för Kerim den här januariturnén. Tyvärr ser det ut som en ganska allvarlig knäskada.

Under onsdagskvällen kunde förbundet inte bekräfta exakt hur illa skadan är – om det är problem med korsbandet – men Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar för Sportbladet att Kerim Mrabti inom kort åker hem till Sverige och Stockholm.

"Hatar skador"

– Han kommer försöka åka hem. Exakt när vet vi inte. Landslaget kommer titta på honom i morgon (torsdag), men han måste undersökas hemma också för att exakt fastställa skadan.

Förbundskaptenen Erik Hamrén var både ledsen och besviken efteråt.

– Det är tråkigt med skador, det hatar man som ledare. Vi får se hur allvarligt det är. Det såg konstigt ut, och då är det ofta konstigt. Sådana skador brukar vara allvarliga. Jag mår dåligt som tränare och förstår Pelles oro. Framförallt med Kerim som gjorde en så fantastisk säsong, säger han.