Uppgifter: Är aktuell som svensk EM-joker

Landslaget ska ha haft person på plats igår

Foto: TT
Gagliolo har dubbla pass. Här en bild från Carpis möte med Milan innan jul.
FOTBOLL

Riccardo Gagliolo kan bli EM-jokern för Sverige.

Enligt uppgifter från Italien hade svenska landslaget en person på plats för att se Gagliolo spela i går.

Den italiensk-svenske backen gjorde en bra match när Carpi slog Udinese med 2–1.

Flera bra ingripanden och en räddning på mållinjen i 90:e minuten. Det stod Riccardo Gagliolo för serie A-nykomlingen Carpi slog Udinese med 2–1 hemma i går.

Enligt uppgifter i Italien fanns en spion från blågult på plats för att se den italiensk-svenske försvararen spela. Samtidigt som landslaget varit på vinter-turné i Abu Dhabi ska man alltså, enligt de italienska uppgifterna, även beslutat att titta närmare på Riccardo Gagliolo.

Som Sportbladet tidigare kunnat berätta har den 25-årige backen dubbla pass och vill spela för Sverige.

– Det vore en dröm för mig, berättade han i en lång intervju med Sportbladet i november, på plats i Carpi.

Mamma från Sverige

Han pratar svenska ”fast den är lite rostig” och har varit mycket i Sverige. Hans pappa är italienare och mamman svenska.

Både förbundskapten Erik Hamrén samt ordförande Karl-Erik Nilsson reagerade positivt på nyheten och sa att man skulle titta närmare på Gagliolo. Det har man nu alltså, enligt uppgifter från flera italienska källor, gjort. En person från det svenska landslaget uppges ha varit på Carpi–Udinese, dock utan att prata med honom efteråt.

Sexa i betyg

Gagliolo utsågs i fjol till bäste back i serie B. I serie A har lilla Carpi haft det tufft men har inte gett upp hoppet om att klara sig kvar. Gagliolo har stått för många bra matcher, bland annat mot Milan och nu mot Udinese.

”Gagliolo gör en felfri insats”, skriver Gazzetta dello Sport som ger honom 6 i betyg. Betygen går upp till 10 men i praktiken sätts nästan aldrig högre betyg än 8.

Sportbladet söker blågults ledning för en kommentar.