Hamrén: "Jag fick nästan en tår i ögat"

"Han är skitrolig förutom när han sover"

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Abu Dhabi.

Emir Kujovic samlade lagkamraterna efter sitt mål.

Sen sprang hela landslaget ut till Kerim Mrabti och gav honom en varm kram.

– Man fick nästan en tår i ögat, säger Erik Hamrén om hyllningen till den långtidsskadade mittfältaren.

Nyblivna förbundskaptenen Hasse Backe visste knappt namnet på några av sina finländska landslagsmän. Det märktes. Sverige körde över Finland och fick en fin avslutning på januariturnén. Emil Salomonsson slog in 1–0 på straff och Melker Hallberg dunkade in 2–0 med en fin vristträff. Men det var firandet efter Emir Kujovics 3–0-mål som sitter fast på näthinnan. Kerim Mrabti, som korsbandsskadade sig allvarligt mot Estland tidigare under veckan, följde matchen på kryckor från sidlinjen.

Fina hyllningen

Djurgården valde att stanna kvar i Abu Dhabi efter turnén, och är uppskattad av spelartruppen. Det märktes när Emir Kujovic efter sitt mål samlade lagkamraterna för att springa fram och omfamna Mrabti.

– Jag delar rum med honom och det är en skön kille. Jag sa innan matchen att gör jag mål ska jag fira det med honom. Sen sa jag till de andra grabbarna så det följde med. Det kändes bra att göra det, säger Emir Kujovic som fått bra kontakt med djurgårdaren.

Hur har det varit efter hans skada?

– Klart att det får en att tänka till, på att man själv är frisk och så där. Det kan gå fort.

Men han är inte helt nöjd med alla sidor hos rumskamraten...

– Han snarkar också jävligt mycket, så det är speciellt. Han påminner om en 75-åring. Jag har sovit med öronproppar för första gången i mitt liv. Han är skitrolig förutom när han sover, säger Kujovic och garvar innan han blir seriös:

– Det är en gest som jag tror att han gillade. Det är lite skoj, men också allvar bakom, säger Kujovic.

Mrabti blir borta länge

Erik Hamrén var rörd över spelarnas hyllning till lagkamraten.

– Man fick nästan en tår i ögat. Man blir alldeles varm av gesten. Att han och hela laget gör det. Det var ett bra beslut att Mrabti blev kvar efter skadan för han har fått så mycket kärlek och energi, men han har också gett mycket till laget. Jag är otroligt imponerad av honom och hans mentala styrka, säger förbundskaptenen.

Hur länge Mrabti blir borta från fotbollen? Sportbladet har varit i kontakt med Djurgårdens läkare Magnus Forssblad.

– Det blir minst sex månader. OS blir det inget med. I värsta fall kan han vara borta i sju-åtta månader. I bästa fall är han tillbaka till slutet av allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM