”Väldigt illa hanterat av svenska förbundet”

Kiese Thelins tränare lägger skulden på Hamrén & Co

Foto: TT, PONTUS ORRE
Willy Sagnol är kritisk till hur förbundet behandlat Isaac Kiese Thelin.
FOTBOLL

Isaac Kiese Thelin riskerar missa EM på grund av sin hälskada.

Nu riktar hans tränare i Bordeaux skarp kritik mot Hamrén & Co.

– Hans situation har hanterats väldigt illa av svenska fotbollsförbundet, säger Willy Sagnol enligt franska 20 minutes.

Det var i måndags som Isaac Kiese talade ut i Sportbladet om sina långvariga hälproblem som gör att han riskerar att missa EM.

Han berättade hur hans medverkan i U21-EM stått honom dyrt.

– Jag fick betala ett högt pris men jag fick vara med och vinna ett guld som jag alltid kommer att bära med mig. Jag har pratat med Håkan (Ericson) om allt det där och han har frågat om de pushade mig för hårt. Men så var det inte alls, det var jag som ville spela, sa Bordeauxanfallaren till Sportbladet.

Han åkte till EM-kvalsamlingarna i september och oktober och tränade och spelade med landslaget mot sin klubbtränare Willy Sagnols uttryckliga vilja.

– Han ville att jag skulle vila. Men jag har svårt att säga nej. Jag vill ju köra hela tiden och representera mitt land. Jag har kört på och det var dumt, sa Kiese Thelin till Sportbladet.

Förbundet skyldigt

Nu går Sagnol till attack mot den svenska landslagsledningen.

I en artikel på franska 20 minutes menar den gamle storspelaren att förbundet är skyldig till Kiese Thelins situation då man tog ut honom till U21-EM och sedan EM-kvalet.

– Hans situation har hanterats väldigt illa av svenska fotbollsförbundet, säger Sagnol enligt 20 minutes.

Att sedan Kiese Thelin själv började träna för tidigt menar han är ”ungdomligt oförstånd”.

Det har ryktats om utlåning för Kiese Thelin men det avfärdar han själv och Sagnol menar att anfallaren, som köptes för närmare 40 miljoner kronor från MFF för ett år sedan, blir mycket viktig för laget framöver när han blir frisk. Men Sagnol varnar också för att Kiese Thelin kan missa EM.