Klart: Olsen lånas ut till FC Köpenhamn

Klubben vill inte sälja: ”FCK är min favoritklubb”

Foto: BILDBYRÅN
Robin Olsen.
FOTBOLL

Från Malmö FF till Grekland till FC Köpenhamn.

Landslagsmålvakten Robin Olsen presenterades i dag av FCK.

– Köpenhamn är min favoritklubb, säger Olsen till Fotbollskanalen.

Nyligen kunde Sportbladet berätta att Robin Olsen, 26, var på väg bort från grekiska PAOK.

– Vi behöver en ny målvakt. Jag har pratat med Frank Arnesen (sportchef i Paok) och han har lovat mig att vi kommer värva en ny målvakt inom de närmaste dagarna, sa tränaren Igor Tudor då.

Lånas in fram till EM

I går kom uppgifter om att landslagsmålvakten var på väg till FC Köpenhamn.

En affär som nu bekräftats på FC Köpenhams hemsida. FCK lånar in 26-åringen resten av säsongen sedan klubbens förste målvakt Stephen Andersen skadat sig och blir borta i tre månader.

– Vi har kommit fram till att risken för skador är för stor och att tvingas plocka upp en juniormålvakt, om det skulle behövas, är ett för stort steg, säger tränare Ståle Solbakken till klubbens hemsida.

Olsen, som har danska föräldrar, blir därmed den andre spelaren med MFF-anknytning som på kort tid blir klar för den danska klubben som nyligen hämtade in Erik Johansson.

– Köpenhamn är min favoritklubb och nu när jag kommer hit får jag möjligheten att vinna titlar och en större chans att spela EM, säger Robin Olsen till Fotbollskanalen.

Tränaren kan lämna

Lånet ökar chanserna till speltid inför EM och enligt grekiska uppgifter till Sportbladet var det inte aktuellt att sälja Olsen då nuvarande tränaren Igor Tudor, som vill ha in en ny målvakt, kan lämna PAOK i sommar.

– Tiden i Paok har varit upp och ner. Det började väldigt bra, men mot slutet har tränaren ändrat en del i laget. Därför kände jag att det var väldigt viktigt för mig att göra bytet, säger Olsen.