”Han vill att jag väljer Albanien”

Sverige kan tappa U21-mästaren

Foto: BIldbyrån
Arber Zeneli i en U21-landslagsmatch från i november.
FOTBOLL

Arber Zeneli fanns med i den svenska truppen som vann U21-EM.

Men var 21-åringen kommer spela sin seniorfotboll är fortfarande osäkert.

– Min pappa hoppas att jag väljer Albanien eftersom vi kommer därifrån men min mamma tycker om båda länderna väldigt mycket, säger Zeneli till den holländska tidningen Voetbal International.

Arber Zeneli kom med som joker i den svenska U21-truppen till EM förra sommaren och kunde till sist, trots att han själv inte fick någon speltid, fira ett guld. I vintras tog sedan 21-åringen ytterligare ett steg i karriären när allsvenska Elfsborg byttes mot holländska Heerenveen.

”Börjat skriva om det”

Där har mittfältaren fortsatt att imponera. Nu drömmer Zeneli själv om landslagsspel men frågan är för vilket land.

– Jag kan få en chans att spela EM med Albanien, säger Zeneli till holländska Voetbal International.

21-åringen är född i Sverige men har släktband till Albanien. Nu står mittfältaren inför ett dilemma med en stolt pappa som helst ser ett landslagsbyte.

– Förbundskaptenen har inte talat med mig men albanska journalister har redan börjat skriva om det. Jag har inte bestämt mig ännu. Min pappa hoppas att jag väljer Albanien eftersom vi kommer därifrån men min mamma tycker om båda länderna väldigt mycket. Jag är född i Sverige och det landet gav mig en chans att utvecklas.

”Kan komma längre med Sverige”

Till sommaren väntar senior-EM dit båda länderna är kvalificerade. En succévår i den holländska ligan kan öppna för Zeneli i mästerskapet.

– Jag har inget svar på vad jag gör om båda vill ha mig. Rent rationellt tänkt så kan jag komma längre med Sverige, de har verkligen en grupp lovande spelare. Men Albanien finns också i mitt hjärta.