Succéspelaren in i Blågults startelva

Granqvist: "Hoppas Victor och jag kompletterar varandra"

Foto: Bildbyrån
Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson startar mot Turkiet.
FOTBOLL

BELEK. Erik Hamrén släpper fram två debutanter mot Turkiet.

Victor Nilsson Lindelöfs otroliga 2016 tar honom rakt in i landslagets startelva. Där tar även Ludwig Augustinsson plats.

– Jag hoppas Victor och jag kompletterar varandra, säger Andreas Granqvist.

Efter en öppen träning på Friends på onsdagsförmiddagen innan landslaget flög till Turkiet för torsdagskvällens landskamp hemlighöll inte Erik Hamrén startelvan.

– Jag vill se att vi fungerar som ett lag mot Turkiet, men det blir lite extra intressant med de två debutanterna, Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson. Det är en tuff förstamatch att få, men det är också intressant att testa dem i den miljön, säger Erik Hamrén vid en presskonferens i spelarhotellet i Belek, utanför Antalya.

"Varit otroligt bra"

Bredvid Hamrén på podiet satt vikarierande lagkaptenen Andreas Granqvist, som bildar mittbacksduo med succéspelaren från Benfica.

– Jag har sett Victor mot Zenit i Champions League. Där gjorde han det otroligt bra. Han är en modern, offensiv mittback, lugn med bollen, trygg. Det ska bli spännande och jag hoppas vi kompletterar varandra bra, säger Granqvist.

– Sedan får vi se. Jag tycker det är tuff konkurrens. Jag har gjort det bra med Erik Johansson och Antonsson, som spelat mycket i kvalet. Jag försöker behålla min egen form och göra det bra i EM så får vi se vilka som spelar i den första matchen mot Irland i EM.

Hamrén berättade även om ett par förutbestämda byten:

Två förutbestämda byten

– Granqvist spelar första halvlek och Erik Johansson andra. Jag vill inte överbelasta någon av dem även om båda hade kunnat spela 90 minuter. Jimmy Durmaz spelar första halvlek och Sebastian Larsson andra, säger Hamrén.

Zlatan är inte med, vad vill du se av era anfallare utan honom?

– Vårt grundspel är detsamma om inte Zlatan är med. Sedan blir det självklart annorlunda på grund av individuella kvaliteter. Zlatan är den ende världsklasspelaren vi har.

Berg och Guidetti på topp

– Men vi har visat de gånger han inte varit med att vi klarar av att hantera det. Det ska bli spännande att se Marcus (Berg) och John (Guidetti) starta tillsammans. Även om de har flera likheter i sitt spel så tror jag de passar bra ihop.

Hur mycket tar du hänsyn till att ni har match på tisdag igen. Blir det en startelva mer lik det du kan spela med i EM då?

– Vi får se. Det beror lite på hur det ser ut i matchen mot Turkiet och om spelarna känner sig slitna. Vi kanske inte kan spela ihop en tänkt startelva i någon av matcherna, men vi kan spela ihop lite lagdelar och att jag väljer att testa spelare i den här samlingen.

– Att Emil Forsberg och Albin Ekdal inte spelar från start är inga petningar, de har varit väldigt bra. Jag väljer att testa andra spelare i stället, säger Hamrén.

Turkiet-Sverige spelas på torsdagen 19.45 och sänds i TV4!

FAKTA

Svenska startelvan mot Turkiet

Robin Olsen–Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson–Jimmy Durmaz, Oscar Lewicki, Kim Källström, Erkan Zengin–Marcus Berg, John Guidetti.