Zlatan bekräftar intresse från PL

1 av 2
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 34, var på bra humör när han mötte den samlade pressen.

Anfallaren pratade öppet om framtiden och bekräftade intresse från Premier League.

– Yes, jag kan bekräfta det. Det kommer hända många stora saker den här sommaren, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med PSG går ut i sommar. Under de senaste tiden har 34-åringen kopplats ihop med en flytt till Premier League.

I samband med Champions League-mötet med Chelsea flirtade han med den engelska ligan.

”Han känner att det är dags”

Vid dagens presskonferens med landslaget pratade han öppet om framtiden.

– Så här ligger det till, jag sa även det när vi vann ligan. Som det ser ut i dag så har jag kontrakt till sista juni, då kontrakt brukar gå ut. Jag är inte kvar i klubben och vi för inga diskussioner eller något. Det är sanningen, jag kan inte sitta och ljuga för er. Det är Mino (Raiola) som sköter det, jag spelar fotboll och fokuserar på det, säger och fortsätter:

– Jag vet att det har rullat igång. Han känner att det är dags. Han känner, inte jag. Sedan får vi se hur det är när vi lägger alla korten på bordet. Jag tror det kommer bli många möjligheter. All respekt för klubben jag spelar för och den relationen jag har med dem. Jag har haft fyra fantastiska år, de har gjort allt för att jag och min familj ska ha det bra. Allt de har lovat har de hållit. Det är bara respekt mellan oss. Det kommer hända många stora saker den här sommaren, det gäller bara att ha lite tålamod så har ni mycket att skriva om. Framtiden ser mycket bra ut.

Avslöjade intresse från PL

Zlatan har kopplats ihop med flera klubbar i England, bland andra Manchester United, Chelsea, West Ham och Arsenal. I dag bekräftade 34-åringen intresse från Premier League.

– Det är den mest uppmärksammade ligan i hela värden. Den ligan det snackas mest om är Premier League, inget snack om det. Jag har spelat i fantastiska länder där varje liga har en fördel och nackdel. Det är samma sak med Premier League, säger Zlatan och fortsätter:

– Det finns ett intresse. Yes, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se var det leder. När alla korten är på borden ska jag gå igenom för att se var jag vill. Det är som ett äktenskap. Det är två parter som ska vilja det lika mycket. Inte bara den ena, eller den andra. Båda ska vilja lika mycket.

Hur mycket bestämmer övriga familjen vad du väljer?

– Ingenting, de bara följer mig. Varje val jag har gjort ska kännas rätt för mig först, det är jag som ska in i det och ge 200 procent. De är glada vart de än kommer, det förändrar inte situationen i familjen.

PSG har varit överlägsna i Ligue 1 den här säsongen. I samband med 9-0-vinsten mot Troyes i mitten av mars säkrade de ligatiteln.

PSG-presidenten Nasser Al-Khelaïfi sa efteråt att han vill behålla Zlatan i klubben. Anfallaren svarade skämtsamt att han stannar om de byter ut Eiffeltornet mot en staty av honom.

”Kul när det snackas”

I dag pratade han om reaktionerna efter uttalandet.

– De håller på och kollar storleken. Vilken storlek de ska sätta, om den ska vara högre eller lika högt som Eiffeltornet. Nä, men folk tycker att det är kul, att det är kul när man är sig själv och uttalar sig, säger Zlatan.

– Även om ni tycker Zlatan var roligare förr än nu. Men det är samma Zlatan. Det är kul när det snackas.

Alla landslagsspelare var lediga från fredag till i dag. Zlatan stod över matchen mot Turkiet men var tillbaka i träning i dag.

Under påsken har rumänska tidningar skrivit att Zlatan har varit i Rumänien och jagat björn.

– Jag njuter av de två-tre dagar jag fick. Jag besökte en gammal vän. Resten är ointressant. Jag njöt.