Landslagskompisarna placerar Ibra i United

"Nytta av en sådan stor stjärna"

1 av 5
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är på väg till Premier League.

Men till vilken klubb?

Manchester United om landslagskompisarna får bestämma.

– Den klubben jag känner direkt skulle ha mest nytta och behov av att få in en sådan stor stjärna som han är United, säger Sunderlands Sebastian Larsson.

Under söndagen meddelade Zlatan Ibrahimovic att han med största sannolikhet lämnar Paris Saint German i sommar. Stjärnan bekräftade samtidigt att det finns intresse från Premier League.

I brittiskt media spekuleras det om att Zlatan Ibrahimovic mest troligt hamnar i en Londonklubb; Arsenal, West Ham eller Chelsea.

The Mirror nämner också att Manchester United, förutsatt att José Mourinho tar över efter Louis van Gaal, som det spekulerats i.

Lyssnar vi till Zlatans vänner i svenska landslaget så ser de helst den svenska världsstjärnan just i Manchester efter sommaren.

– Jag tror nu att han hade passat riktigt bra i Premier League och United är det lag som jag tror hade passat honom. Det känns som att den klubben hade passat honom, säger vänsterbacken Martin Olsson som spelar i Norwich.

Han berättade också att han och Zlatan Ibrahimovic hade ett litet snack om Premier League häromdagen.

Skulle passa i alla ligor

Sunderlands Sebastian Larsson har många års erfarenhet av spel i England. Han har förstås tagit del av spekulationerna kring anfallaren.

– Zlatan skulle passa i vilken liga som helst. Det är klart att jag är medveten om deras intresse också, det har haussats upp rejält här inte minst under matcherna mot Chelsea, säger han och fortsätter:

– Han är en av de stora fotbollsspelarna som håller på just nu och de sista åren har han väldigt blivit snudd på bättre. Visst det är en spelare, en av få, som de inte lyckats få till Premier League så det tror jag att man skulle tycka vore en väldigt intressant spelare och person att få hit om det skulle bli så.

Om du fick placera ut honom?

– Den klubben jag känner direkt skulle ha mest nytta och behov av att få in en sådan stor stjärna som han är United. Det känns som att det skulle vara i stort behov av ett sådant namn och en sådan världsstjärna som skulle kunna lyfta saker där efter några tyngre år med mått mätt, säger Sebastian Larsson.

Celtics Mikael Lustig är inne på samma spår:

– Det hade varit kul att se honom i typ United. De kommer att spendera oerhört mycket pengar i sommar med ny coach, som det kanske blir, så det hade varit kul att se honom där. En oerhörd stor klubb som slitigt de senaste säsongerna och som behöver hitta sin identitet, säger Mikael Lustig.