Utspelet: ”Kanske slutar i sommar…”

”Bäst att lämna när jag väl är på topp”

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic kanske är inne på sin sista säsong.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har öppnat för att spela både EM och OS.

Sedan kan karriären var över.

– Det kanske blir så att jag slutar i sommar, säger ”Ibra” till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic har mer eller mindre bekräftat att han inte kommer förlänga sitt kontrakt med Paris Saint-Germain, som går ut i sommar. Nu råder det huggsexa om 34-åringens underskrift och på söndagens presskonferens bekräftade landslagets kapten att det finns intresse från Premier League.

– Det finns ett intresse. Yes, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se var det leder. När alla korten är på borden ska jag gå igenom för att se var jag vill. Det är som ett äktenskap. Det är två parter som ska vilja det lika mycket. Inte bara den ena, eller den andra. Båda ska vilja lika mycket, sa Zlatan.

Samtidigt har han öppnat för att spela både EM och OS i sommar.

– Det får den nya klubben avgöra, sa ”Ibra”.

”Ingen som tänkt på det”

Men i en exklusiv intervju med Fotbollskanalen kommer stjärnan med ett utspel. Han stänger inga dörrar. Inte ens för att avrunda karriären redan nu i sommar.

– Det kanske händer att jag slutar. Det är ingen som tänkt på det. Det är ingen som tänkt på att jag för några år sedan sa att jag skulle sluta på topp, precis som ingen annan gjort. Men framtiden är skriven, det kan jag lova dig, säger Ibrahimovic i intervjun.

”Allt kan hända”

Han fortsätter.

– Allt kan hända. Det bästa är att lämna toppfotbollen när jag väl är på topp. Jag kommer inte spela på högsta nivån och trappa ner där på grund av den karriären jag gjort, det är inte jag. Folk kommer komma ihåg en för det sista man gjort och tro mig, de ska komma ihåg vad jag gjort in i det sista.