Ludwig Augustinsson hoppas på startplats

Foto: TT
FOTBOLL

MALAGA. Martin Olsson har lämnat återbud mot Frankrike.

Då står det mellan Ludwig Augustinsson och Oscar Wendt om vänsterbacksplatsen.

– Jag hoppas att jag är först i kön, säger Augustinsson till Sportbladet.

Martin Olsson tvingas, på grund av en lårskada, lämna återbud till EM-kvalet mot Frankrike på fredag – liksom Mikael Lustig och Marcus Berg sedan tidigare.

Medan Emil Krafth är given som ersättare till Lustig är det frågan om det blir Ludwig Augustinsson eller Oscar Wendt som ersätter Olsson på vänsterbacken.

Sportbladet träffade Augustinsson på väg ner till samlingen i spanska Marbella.

Vem tror du får spela?

– Svårt att säga faktiskt. Wendt spelade ju mot Holland, Jag tror det är helt öppet. Vi får se efter några träningar vilka signaler man får. Jag hoppas att jag står först i kön. Det ska bli spännande att se hur de tänker.

Vad tänker man när man får ett sådant besked?

– Det är alltid tråkigt när bra spelare inte kan vara med. Det är tre viktiga spelare som saknas men som har mycket rutin och som kanske hade behövts i en sån här match. Men nu får andra ta chansen att visa upp sig.

”Har visat bra form”

Vad talar för dig?

– Jag har visat bra form under en lång period och även gjort det bra i alla Champions League-matcher på hög nivå. Det talar för mig. Och att jag är bra defensivt också.

Det skulle bli din första tävlingslandskamp från start?

– Ja, det skulle kännas väldigt stort. Att starta en tävlingsmatch har varit ett mål hela tiden. Men det går nog inte att få en tuffare uppgift i Europa med tanke på det laget Frankrike har; tufft men utmanande och motiverande.

Augustinsson har imponerat i Champions League med FC Köpenhamn i år.

– Formen känns jättebra. Det finns inget att klaga på där, säger han innan han rör dig vidare på flygplatsen i Malaga tillsammnans med Robin Olsen och Pontus Jansson.