Kiese Thelin: ”De som pratar, pratar hemma hos sig”

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
FOTBOLL

MARBELLA. Några har ropat efter Carlos Strandberg. Mikael Ishak undrar om värderingen av danska ligan.

Och många tycker att det är fel att ta ut Isaac Kiese Thelin.

– De som pratar, pratar hemma hos sig. Det är inte mitt problem, säger Bordeauxanfallaren.

Efter en lättare jogg och några löpövningar med hela landslagstruppen stannade bara fem spelare kvar ute på träningsplanen vid Marbella Football Center när Blågult inledde förberedelserna inför VM-kvalet mot Frankrike.

Bland de fem fanns Sam Larsson, som spelade i fredags, och Isaac Kiese Thelin, som blev kvar på bänken hela matchen när Bordeaux 2-1-vann mot Lorient i lördags.

Gjort två mål

På fem ligamatcher, varav fyra är inhopp, har svensken gjort två mål för Bordeaux.

– Med den speltiden jag har fått så tycker jag att jag har gjort det bra. Den är tuff konkurrens. Vi har bland annat hämtat in Jeremy Ménez, säger Kiese Thelin.

Under den korta femmannaträningen med mycket avslut imponerade 24-åringen, som var med och vann EM-guld med U21-landslaget 2015.

– Ilskan över att jag inte får spela i klubblaget får jag ta ut på träningsplanen genom att träna extra, för att vara redo när chansen kommer. Min karriär har inte alltid varit spikrakt uppåt.

Kan du känna att du är i form, utan att spela?

– Absolut. Jag känner mig positiv, i bra form. Men jag ska visa det här också.

”Inte så mycket koll”

Uttagningen av honom i landslaget som sent inkallad reserv för skadade Marcus Berg har många åsikter om.

– Jag har inte så mycket koll på vad folk tycker om det.

– Jag har koll på att Janne Andersson är förbundskapten, han har tagit ut mig och jag är här. De som pratar, pratar hemma hos sig. Det är inte mitt problem, säger han utan låta det minsta besvärad.

– När jag såg att det var Janne som ringde så var jag snabb på att svara. Det är kul att få komma hit och visa honom att jag lever. Det var skönt att få det samtalet från honom. Jag känner att jag har honom i ryggen. Jag ger alltid 100 procent för honom.