Han kan bli svensk skräll mot Frankrike

Aten-mittfältaren: ”Är med och fajtas”

FOTBOLL

MARBELLA. Förbereder Janne Andersson en skräll i startelvan mot Frankrike?

AEK Atens Jakob Johansson tog plats bredvid Albin Ekdal under den svenska träningen.

– Jag är med och fajtas om en plats i startelvan, säger Johansson.

Foto: BILDBYRÅN
Jakob Johansson.

Sportbladet avslöjade att landslagsledningen under de senaste veckorna varit i Grekland för att på plats spana i den tidigare IFK Göteborgsmittfältaren som gjort succé i AEK Aten.

Jakob Johansson blev uttagen i VM-kvaltruppen som möter Frankrike i Paris på fredag – och vid tisdagens träning tog 26-åringen dessutom plats bredvid Albin Ekdal i vad som delvis liknade en svensk startelva.

”Skulle vara helt fantastiskt”

Efter träningen säger Jakob Johansson:

– Rent taktiskt inga konstigheter, det är inget svårt att komma in i det här. Man har med sig ganska mycket av hur Sverige spelar från tiden när jag spelade i allsvenskan. 

Du såg ut att ingå i en eventuell startelva?

– Ja, tänkte inte på det sättet. Det var en mix av spelare. Jag reflekterar inte över vilka som är i en tänkbar startelva. Det är bara att köra på.

Om du får spela mot Frankrike, vad skulle det innebära med den resan du gjort?

– Det skulle vara helt fantastiskt, att få den möjligheten. Först och främst att jag är här och att få speltid då skulle vara helt fantastiskt.

”Är inte långt borta”

Även om du inte vill dra några slutsatser utifrån träningen: känner du att du är närmare nu?

– Konkurrensen är hård. Men jag känner att jag är en i gänget och är en av mittfältarna som är med och fajtas om en plats i startelvan. Det är klart att jag inte känner mig långt borta.

Kan det bli en matchbild som passar dig?

– Mina styrkor ligger i det defensiva. Borta mot Frankrike faller det sig naturligt att vi kommer få jobba mycket med försvarsspelet och det defensiva. Det är ingen nackdel för mig. 

Janne Andersson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren mixade i lagdelarna så att fastslå en tilltänkt startelva är svårt. 

Ännu mer öppet verkar det vara vem som ska spela till höger på mittfältet, Jimmy Durmaz eller Marcus Rohdén.

Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin bildade anfallspar i det som framstod som förstaelvan, medan den senaste Celta Vigo-matchernas succéanfallare John Guidetti bildade duo ihop med Christoffer Nyman.

FAKTA

Tänkbar svensk startelva mot Frankrike utifrån tisdagens träning:

Robin Olsen-Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson-Marcus Rohdén, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Emil Forsberg-Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen.