Lämnar samlingen – Nordfeldt ersätter

Blödning stoppar Karl-Johan Johnsson

Foto: TT
FOTBOLL

Sverige har drabbats av fler skadebekymmer.

Målvakten Karl-Johan Johnsson har fått en smäll på höger ben och lämnar landslaget i Frankrike. Ersätter gör Swanseas Kristoffer Nordfeldt.

Även Filip Helander lämnar samlingen med en ryggskada, skriver Bologna på sin hemsida.

Janne Andersson har fått hantera ett flertal skador inför morgondagens möte med Frankrike. Spelarna som än så länge har tvingats kasta in handduken är Marcus Berg, Mikael Lustig och Martin Olsson.

Dessutom kan Albin Ekdal vara ett osäkert kort då han i dag avbröt Sveriges träning.

– Det var en säkerhetsåtgärd att han klev åt sidan, men det är svårt att veta om han kan komma att få mer problem med ljumskarna under själva matchen, sa Janne Andersson på den efterföljande presskonferensen.

Blödning i underbenet

Nu har två nya återbud kommit. Guingamp-målvakten Karl-Johan Johnsson fick under onsdagen en smäll på höger underben som orsakade en blödning och har lämnat spelartruppen.

"Läkarteamets förhoppning var fortfarande att blödningen snabbt skulle lägga sig, men under eftermiddagen var inte prognosen särskilt god", skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Nu blixtinkallas i stället Swanseas målvakt Kristoffer Nordfeldt till landslagssamlingen i Paris och kommer ansluta på torsdagkvällen.

FC Köpenhamns Robin Olsen är dock den som väntas få förtroendet från start mellan stolparna i morgondagens match.

Även mittbacken Filip Helander avstod torsdagens träning på grund av ryggbesvär och nu står det klart att också han återvänder hem till sin klubb, Bologna, för behandling. Här har inte Svenska fotbollförbundet offentliggjort någon ersättare.

Frankrike–Sverige spelas i morgon med start 20.45.