AVSLÖJAR: Jannes ändring: Durmaz in

Foto: TT
FOTBOLL

PARIS. Janne Andersson gör en ändring i den tilltänkta startelvan mot Frankrike.

Formstarke Jimmy Durmaz spelar från start på bekostnad av Marcus Rohdén.

– Det har känts riktigt bra på träningarna, säger Toulousemittfältaren.

Under träningarna i Marbella har Crotones Marcus Rohdén matchats så att det framstått som att han skulle ta platsen till höger på det svenska mittfältet i VM-kvalet mot Frankrike på fredag kväll.

– Jag vet inte var de uppgifterna kommer från. Vi får se på fredag, sa Durmaz till Sportbladet under onsdagen.

”Viktigt att vi visar mod”

Enligt Sportbladets uppgifter ska nu förbundskaptenen Janne Andersson ha bestämt sig för att satsa på Jimmy Durmaz på kanten.

En av förklaringarna: Sverige måste klara mer än att bara försvara sig mot Frankrike.

– Det är viktigt att vi visar mod och även vågar att spela. Stackarn som får bollen när vi vunnit den måste ha någon att spela också, sa Janne Andersson vid torsdagens presskonferens på Stade de France i Paris.

”Känns bra defensivt”

Marcus Rohdén var förbundskaptenens val för ett mer defensivt inriktat Sverige mot Holland i VM-kvalmpremiären medan Durmaz fick starta både mot Luxemburg och Bulgarien i början av oktober.

– Det känns bra defensivt för mig i Frankrike där jag spelar i ett lag där vi inte alltid har så mycket boll i varje match. Där klarar jag mig bra defensivt också, sa Jimmy Durmaz till Sportbladet. Vi får se hur vi vill agera mot Frankrike.

FAKTA

Övriga troliga svenska startelvan:

Robin Olsen-Emil Krafth, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson-Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Emil Forsberg-John Guidetti, Ola Toivonen.