FCK tackade nej till bud på 50 miljoner

”Var på en sådan nivå att jag inte hade behövt jobba mer”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

PARIS. Han var en av de bästa svenska spelarna mot Frankrike.

Han är definitivt en av de mest jagade.

Ett 30-tal storklubbar slåss mot varandra för att få värva Ludwig Augustinsson, 22.

– FCK tackade nej till bud på kring 50 miljoner kronor i somras. Ett erbjudande var på en sådan nivå att jag inte hade behövt jobba mer, säger vänsterbacken i en längre intervju.

I skadade Martin Olssons frånvaro fick Ludwig Augustinsson sin efterlängtade tävlingsdebut i A-landslaget mot Frankrike på Stade de France.

FCK-backen tog chansen med råge och var en de bästa svenskarna på planen i 1-2-förlusten.

Av Sportbladets jury fick Augustinsson fyra plus i betyg.

När han dagen efter möter media på landslagets spelarhotell i Paris är det fortfarande med en viss bitterhet han ser tillbaka på 1-2-förlusten:

– När man tänker på det så är det fortfarande lite surt. Men det bådar gott inför framtiden. Vi höll bort dem från stora chanser, vi visade upp ett riktigt bra spel och vi skapade en hel del chanser. Jag tror fortfarande vi har stora chanser att nå VM i Ryssland, säger Augustinsson.

Matchen var dessutom ytterligare en bekräftelse att vänsterbacken vars snabba resa från Brommapojkarna, IFK Göteborg och FC Köpenhamn är redo för nästa steg.

Ska vara klar för tysk storklubb

Vissa uppgifter har redan gjort gällande att Augustinsson är klar för en flytt till tyska Werder Bremen för kring 45 miljoner kronor till sommaren.

Men ”Ludde” menar att inget är klart.

Intresset lär inte minska efter insatsen i går.

– Det känns som det blir mer och mer hela tiden. Det är många klubbar som försökt köpa loss mig de senaste 8-10 månaderna.

– Men Köpenhamn vill absolut inte sälja nu, det är sommaren som gäller, säger han.

Kan du ge oss lite namn?

– Det räcker att säga att det är från de stora ligorna, framför allt från Tyskland, England och Italien.

Enligt Sportbladets uppgifter finns förutom Werder Bremen, PSV Eindhoven, CSKA Moskva, Köln tillsammans med flera Premier League-klubbar bland de närmare 30 klubbar som visat seriöst intresse för den vänsterfotade 22-åringen.

– Det har varit väldigt många klubbar. Men det är också många klubbar som sållats bort eftersom de inte kan betala det som FCK vill ha.

Vad vill de ha?

– De vill ha…ganska mycket. De sa nej till bud på stora nivåer i somras.

50-60 miljoner kronor?

– Det var bud på den nivån ungefär.

– Det var många klubbar som var inblandade på många olika nivåer, säger Augustinsson med ett brett leende efter att ha blivit pressad av oss reportrar, fyra-fem stycken, som samlats kring honom i spelarhotellet.

Lovad flytt nästa sommar

Hur känner du över att FCK sa nej till det?

– Det är klubben som bestämmer och tar besluten. De var tydliga och jag hade en bra diskussion med Ståle (Solbakken, FCK:s tränare).

– Det har inte varit något dåligt beslut för mig. Jag får spela riktigt bra matcher i Champions League. Jag fortsätter att utvecklas hela tiden och jag visade med insatsen mot Frankrike att jag tagit kliv. Jag känner ingen stress.

– Nästa sommar är det dags för en flytt. Det är dealen kan man säga, säger Augustinsson som har kontrakt med FCK till och med sommaren 2019

Vet du vilken klubb du vill gå till?

– Nej, det är för tidigt att säga, men jag vet vilka ligor jag föredrar.

Vilka?

– Jag har alltid föredragit Tyskland och England. Det har varit en dröm och mål länge.

Hur viktigt är det med ”garanterad” speltid?

– Det är det som är bra, man har tid att fundera nu. Att vara noggrann med hur tränaren tänker, hur sportchefen är, hur många gånger har de bytt tränare? Är det en stabil klubb? Har de åkt ur serien?

– Jag har bra folk omkring mig, min agent Per Jonsson och så vidare. Jag är inte orolig.

Hur mycket spelar pengar in för dig?

– Jag hade riktigt bra erbjudande i somras där det var sådana pengar att jag inte hade behövt jobba mer. Men pengar är inte det viktigaste för mig. Det viktigaste är att komma långt med min fotboll, säger Ludwig Augustinsson.