Sätt plusbetyg på svenska spelarna

Foto: Robin Lorentz-Allard
Svenska startelvan.
FOTBOLL

Sportbladets betyg:

12. Kristoffer Nordfeldt

Var den mest anmärkningsvärda uttagningen då han var fjärdevalet inför samlingen men fick stå hela matchen här. Hade en lugn afton. Behövde inte göra någon avancerad aktion alls.

—————————————————

16. Emil Krafth (73)

Gick in bra i närkamperna från start. Men märktes i övrigt inte så mycket. Gjorde en rekorderlig match.

14. Pontus Jansson

Först i kön bakom Granqvist och Nilsson Lindelöf. Gjorde det bra och var faktiskt nära att göra mål på en skicklig volley efter frisparkslyftning, men ungerske målvakten var med på noterna.

4. Andreas Granqvist (ut 46)

Gick som förutbestämt ut i paus. Skrek i gång sitt lag efter de första trevande minuterna så det dånade ner till Donau. Kom lite fel vid Ungerns främsta chans i första, men rensde i vanlig ordning mycket också.

17. Oscar Wendt

Det bleka motståndet gjorde att Wendt knappt fick chansen att stärka sina aktier i defensiven. Slog ett par okej frisparkar/hörnor men har inte inte riktigt samma tryck i sina ”servar” som Augustinsson.

————————————————————

7. Marcus Rohdén

Bra på det han är bra på: springa, duellspelet. Inte lika stark med boll vid fötterna, men rev ändå upp på sin kant. Drog på sig frisparken som Sam Larsson satte.

15. Oscar Hiljemark

Box-till-box-löpte stark men trångt framför Ungerns straffområde. Lite mer offensivt ansvar än Jakob som oftare gick ner och hämtade boll.

13. Jakob Johansson (81)

Lite mer slarv i passningsspelet i en match där Jakob fick ta större ansvar i uppspelsfas. Ett par skott av varierad kvalité. Forsatt stark defensivt.

18. Sam Larsson(65)

Ett skott så var Samba-Sam inne i matchen. Mål på frispark, ett par fina initiativ och en klack. Mindre företagsam i det defensiva spelet.

-------------------------------------------------------

22. Christoffer Nyman

Framme och störde målvakten på en djupledsboll i andra. I första såg vi inte mycket av "Tottes" främsta egenskap, snabbheten. Fin i kombinationsspelet i andra.

9.Isaac Kiese Thelin (73)

Bristen på matchspel syntes till en början, förlorade flera luftdueller och när målet låg fritt i första träffade Isaac stolpen. Men fint agerande och mål från snäv vinkel i andra.

Avbytare:

Viktor Claesson (65)

John Guidetti (73)

Victor Nilsson Lindelöf (46)

Alexander Fransson (81)

Jury: Johan Flinck och Petra Thorén.