Målskytt direkt i landslagsdebuten

FOTBOLL

Budapest/Stockholm. Första A-landslagsmatchen för Sam Larsson.

Då tackade 23-åringen med att bjuda på första landslagsmålet.

– Lycklig för det, så klart, säger Sam Larsson.

Foto: TV12

Sam Larsson, 23, var uttagen i den truppen som spelade mot Luxemburg och Bulgarien i oktober. Men yttermittfältaren var aldrig med i matcherna, han tvingades lämna återbud till VM-kvalet på grund av skador.

Sköt in 1-0 via muren

Därför fick Larsson vänta på sin debut i det svenska landslaget. Förbundskapten Janne Andersson tog ut Larsson i den här landslagstruppen och mot Ungern fick han debutera.

Det tog en halvtimme – sedan bjöd han på första landslagmålet. Sam Larsson drog till med högerfoten vid en frispark centralt i banan och med hjälp av muren styrdes bollen in i mål till 1-0.

”Han var snäll”

– Vi hade en liten överläggning, jag och Oscar, om vem som skulle ta den. Och han var snäll och lät mig skjuta och den gick in. Lycklig för det, så klart. Det var ingen klockren träff, men fick en liten touch i muren som hjälpte till lite. Det var snällt av dem också, säger Sam Larsson.

– Speciell match med deras mycket märkliga byten. Fin hyllning till deras spelare, så klart. Men det blev lite konstig rytm i matchen, även om jag tycker vi håller upp det ganska bra. Väl genomförd match.

Sam Larsson, som till vardags spelar i Heerenveen, gjorde en stark insats. Det blev till slut 2-0 till blågult. Isaac Kiese Thelin gjorde sitt första mål i seniorlandslaget.