”Ska alla få ett pris så de blir nöjda?”

Zlatan om debatten kring Fotbollsgalan

1 av 4
FOTBOLL

Efter att Therese Sjögran förbisetts på ytterligare en Fotbollsgala får Svenska fotbollförbundet hård kritik.

Nu har Zlatan Ibrahimovic tröttnat på debatterna.

– Ska alla få varsitt pris så de blir nöjda.

Förra året fick Anders Svensson en bil för sitt landskampsrekord men veteranen Therese Sjögran blev utan. Då lovade Zlatan Ibrahimovic en signerad cykel som kompensation i ett mycket uppmärksammat uttalande.

– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, sa anfallsstjärnan till Expressen.

”Ska visa de som är bäst”

Vid årets gala skulle Therese Sjögran, 37, uppmärksammas med en hyllningsvideo efter att ha nått den osannolika drömgränsen 200 landskamper.

När den ströks av TV4 på grund av tidsbrist blossade debatten upp igen.

– Det enda jag ser i tidningarna är att någon klagar och någon annan är positiv. Som det varit i alla år. Jag tycker det var en fantastisk gala även om det var lite sorgligt. Jag har varit på flera galor. Vad vill man ha? Show eller ge utmärkelser till de som förtjänar det? Vad vill man? Man ger ut priser, sedan är det lite show emellan och sen åker alla hem. Jag förstår inte vad man vill få ut av galan. Ska alla på galan få varsitt pris och vara nöjda? Det är en gala vi pratar om. Man ska visa upp de som är bäst. Jag tycker det är synd. Det är ni som gör det stort, säger Zlatan Ibrahimovic om debatten.

”TV4 hit och dit”

Zlatan säger sig sedan inte vara insatt i den jämställdhetsfråga som nu diskuteras mot bakgrund av att damernas mesta landslagsspelare återigen förbisetts.

– Jag är inte insatt i det. Ingen aning. Jag vet inte vad som händer. TV4 hit och dit. Förbundet hit och dit. Det är inte mitt område. Jag fick mitt pris.

Hans lagkamrat i landslaget, Mikael Antonsson, är dock tydligare med att Sjögran borde hyllats.

– Hon förtjänar att hyllas för sina 200 landskamper, absolut. Hon ska ha den credden hon ska ha för det är inte många som lyckas göra det.

Var det en miss av TV4 att stryka det?

– Det får TV4 svara på, men gör man något sådant ska man hyllas, absolut.

FOTNOT: Sverige möter Montenegro på lördag. Matchen sänds i kanal 5, start klockan 20.45.

■ ■ ■

Läs den stora Guldbollen-intervjun med Zlatan Ibrahimovic här (KRÄVS ).

ARTIKELN HANDLAR OM