Svennis sköna seger

Beckham och Owen räddade England

FOTBOLL

LONDON

Sven-Göran Eriksson kan andas ut.

Han räddades av David Beckham och Michael Owen - till slut.

- Jag var orolig, bekände Svennis efteråt.

Foto: SCANPIX
SÅ DÄR JA! England fick ingen lätt match borta mot Slovakien. Britterna låg under med 1-0 i halvtid. Först i mitten av andra halvlek klev superstjärnorna fram. David Backham ordnade kvitteringen med hjälp av Michael Owen. Liverpoolanfallaren kunde sedan på egen hand nicka in segermålet - och Svennis kunde andas ut.

England hade svårt i hela första halvlek och Middelesbroughs Szilard Nemeth gjorde 1-0 för Slovakien i 24 minuten.

- Första 30 minuterna spelade vi inte bollen som vi skulle, sade Sven-Göran Eriksson direkt efter matchen.

- Då var jag orolig.

Michael Owen blev isolerad och lyckades inte få till många möjligheter.

Dessutom var planen svårspelad i ett regndrabbat Bratislava. Men mot slutet av första halvlek började det lossna. Både Gareth Southgate och Beckham hade goda möjligheter att utjämna.

Svennis behöll samma uppställning i andra halvlek och då lossnade det ännu mer. Liverpools Emile Heskey gjorde en snabb vändning i 57:e minuten och passade Beckham som stod vid straffområdet, men han lyckades inte avsluta.

Men i 65:e minuten fick Beckham en frispark. Bollen gick direkt mot målet och Michael Owen var framme och såg ut att nudda bollen som ledde till 1-1.

Michael Owen dömdes först som målskytt, men efter matchen fick Beckham äran för målet.

Michael Owen hamnde ändå i målprotkollet i 82:a minuten efter ett pass från hörnflaggan av Paul Scholes.

Och han lyckades göra målet som räddade Svenis och England.

Det var första gången på sju matcher som England lyckades göra mål i andra halvlek och man tog hem den match som anses som viktigast efter mötena med Turkiet i grupp sju.

- Vi ville vinna den här matchen. Att kunna vända en match där vi låg under visar att vi har en bra andra i laget. Så jag är nöjd, säger Svennis.

Han kan alltså andas ut. Vinst, oroligheterna på läktaren blev inte så allvarliga som befarat och Ulrika Jonssons bok har hittills inte visat sig vara katastrofal. Inte fotbollsmässigt i alla fall.

England ligger nu tvåa i grupp 7, tre poäng bakom Turkiet som vann mot Makedonien med 2-1.

Leif Kasvi