Mellberg: Jag är inte överraskad

Nu vill backstjärnan veta vilka regler som gäller för spelarna

FOTBOLL

GÖTEBORG

I går pratade alla kring landslaget om Fredrik Ljungbergs natt i Stockholm.

Det gjorde de i landslaget också.

- Det är kanske viktigt att förbundskaptenerna markerar tydligt för oss också att vi har regler att följa, säger Olof Mellberg, 25.

Foto: MAGNUS SANDBERG
vill se regler Olof Mellberg är noga med att inte kritisera Fredrik Ljungberg. Samtidigt tycker han det är dags för tydligare regler för landslaget.

Bara två spelare uteblev från landslagets första samling i Göteborg. Den ene var Anders Svensson, som hölls kvar av Southampton - den andre var Fredrik Ljungberg, som tillåtits att få en extra fridag för återhämtning.

I går var båda tillbaka i truppen.

Men det pratades mest om Ljungbergs besök på kändisfest och på nattklubben Kharma i Stockholm samtidigt som landslagskompisarna låg och sov på hotell i Göteborg.

Vissa spelare skrattade bort uppståndelsen, andra tyckte att det är upp till varje spelare vad de gör under ledigheten.

Ljungberg särbehandlas

Och så finns det en tredje grupp av spelare, som inte vill uttala sig offentligt, som menar att Fredrik Ljungberg har en särskild gräddfil i landslaget.

Strax före fotbolls-VM i somras hamnade Ljungberg och Olof Mellberg i slagsmål med varandra under en träning i Japan. Nu är Aston Villastjärnan mer förstående:

- Jag har inte pratat med Fredrik och vet egentligen inget. Men som jag förstod det hade han ju inte misskött sig eller så där. Men jag tror inte att Tommy och Lasse visste om det och jag tror inte att de kände att det var helt hundraprocentigt, säger Olof Mellberg.

Är du överraskad?

- Nej, det är jag väl inte. Jag är väl överraskad över att han kanske inte förstod att om man går på en kändisfest så finns det journalister där och det kommer att synas. Det verkar inte som att han har smugit med det.

Vill inte kritisera

Olof Mellberg är noga med att inte kritisera Fredrik Ljungberg, och säger att hela händelsen är en icke-händelse för spelarna i laget. Samtidigt förstår han att det blir uppståndelse.

- Det är inget som påverkar oss på något sätt. Det är något som Tommy och Lasse får ta med "Ljungan", säger han. Det är kanske viktigt att de markerar tydligt för oss också att vi har regler att följa, och att det där kanske inte var så lämpligt. Så att vi vet vad som gäller. Det viktiga är att inget har hänt, att ingen har misskött sig.

Anders Svensson är inne på samma spår.

- Han fick ledigt och det tycker jag är helt okej. Han har rätt att göra vad han vill på sin lediga dag. För mig hade det också betytt mycket att få några dagar extra med familj och vänner hemma i Borås. Det var därför jag bad Gordon (Strachan) om det. Men han sa nej, säger Svensson.

Är det lämpligt att gå på nattklubb när man fått ledigt från landslaget?

- Det kanske var Fredriks enda sätt att få träffa sina kompisar, att hänga med dem ut. Jag hade nog gjort likadant, säger Anders Svensson.

Dagen efter - så såg den ut för Ljungberg

Simon Bank, Michael Wagner