”Jag trodde inte att det skulle bli sådant rabalder”

Ljungberg tonar ner frikvällen

FOTBOLL

GÖTEBORG

På lördagen deltog Fredrik Ljungberg på landslagets träning inför onsdagens EM-kval mot Ungern. De tidigare har han missat för skada och efter att ha varit ledig.

Men snacket efteråt handlade mer om vad han gjorde på ledigheten, mindre om fotboll.

Sent på torsdagskvällen, när Fredrik Ljungberg var ledig, fotograferades han på en kändiskrog i Stockholm. Och lämpligheten i den uppladdningen har sedan dess varit hett stoff i media.

På presskonferensen efter lördagens träning ville han tona ned händelsen:

- Jag blev halvt förvånad över uppståndelsen, jag hade två dagars ledigt så det var på min privata tid och eftersom jag inte varit i Sverige på länge så träffade jag några kompisar och var ute och åt.

- Sedan gick vi vidare men det var inte sent och inget "vått".

Men han håller med om att han borde ha kontaktat landslagsledningen och berättat vad han skulle göra.

- Det är en sak som jag tänkt på i efterhand men jag trodde inte att det skulle bli sådant rabalder.

Skavanker på mittfältet

På lördagens träning gick han för fullt men han har fortfarande besvär med vänster hälsena.

- Det gör lite ont de första minuterna under en match när man är kall, men det är inga problem inför onsdag.

Så Ljungberg lär nog ta platsen till vänster på ett svenskt förmodat fyrmannamittfält. Och att döma av träningarna hittills blir det Johan Mjällby som tar klivet upp från mittbackspositionen och tar den defensiva mittfältsrollen.

Lite mer osäkert om de övriga två positionerna. Två tänkbara offensiva spelare är Kim Källström och Anders Svensson. Båda linkade av träningen i förtid med skavanker. Värst såg det ut för unge Källström som blev liggande efter en tackling av Marcus Lantz.

- Det är en gammal skada som inte får läka för jag får en smäll varje träning, berättar han efter träningen med foten i paket.

Han var dock inte orolig för Ungern-matchen och trodde sig kunna träna redan på söndagen. Liksom Anders Svensson som dras med en lindrigare skada i vristen.

Lutar åt Nilsson

Till höger verkar förbundskaptenernas alternativ vara Andreas Andersson och Mikael Nilsson, som spelade högerbreddare i varsitt lag under lördagens internmatch. Andersson som tidigare joggat bredvid planen på träningarna kan alltså gå för fullt igen. För tillfället verkar Halmstads-Nilsson ligga bäst till hos förbundskapten Tommy Söderberg.

- Det är jättesvårt att formulera en startelva än, det är fortfarande många som vill visa att de ska vara med, tycker han.

- Men en sådan som Micke Nilsson har ju haft en otrolig utveckling under årets samlingar, det kan ju alla se som följt oss.

Jerker Edgren/TT