I dag börjar Svennis strid med tränarna

Heta diskussioner med toppklubbarna väntar

FOTBOLL

LONDON

Sven-Göran Eriksson har två tuffa dagar framför sig.

I dag sätter han sig i möte med tränarna för de engelska toppklubbarna. Mötet beräknas pågå i två dagar och diskussionerna förväntas bli heta.

Tufft för Svennis.

Sven-Göran Erikssons intressen som förbundskapten går inte alltid hand i hand med Premier League-klubbarnas. I många länder ser klubbarna landslagssamlingarna, och inte minst vänskapsmatcherna, som problem.

Svennis har som utlänning stundtals haft det extra svårt och fått hård kritik. Han och Alex Ferguson har haft en periodvis anstängd relation.

Svennis har också fått kritik för sina många byten i vänskapsmatcherna, som i mötet med Australien.

Toppmöte i dag

Idag inleds toppmötet mellan förbundskapten Eriksson och de engelska storklubbs-tränarna. Ett av mötets främsta syften är just att minska spänningen kring vänskapsmatcherna. Mötet kommer att vara i två dagar och inför det får Svennis stöd - från en av topptränarna.

Arsenals Arsene Wenger tycker att Svennis fått oförtjänt mycket skäll.

Wenger säger också att han tycker att Svennis gör rätt i sina många byten i vänskapsmatcherna.

- Alla vill att England ska vinna mot de små lagen med 5-0 och spela med David Beckham i 90 minuter i varje match. Men jag tycker att Sven hanterar det bra, säger fransmannen.

Han tar Wayne Rooney, som testspelade mot Australien, som exempel.

- Om du inte kan pröva saker i vänskapsmatcher, när kan du då göra det? Att Sven spelade Rooney mot Australien var till hjälp mot Turkiet, säger Wenger.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM