”Fantastiskt skönt att vara med i landslaget”

Bakircioglü extrainkallades till Blågult och trivs av varje sekund

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Två artister i samspråk Kennedy Bakircioglü (till höger) kallades in till landskampen mot Kroatien efter återbud. Han trivs ypperligt i den blågula dressen - inte minst med att få snacka med gamle kompisen Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Serieledning och målfrossa - bara en sak fattades för att göra Kennedy Bakircioglüs fotbollstillvaro perfekt.

Den fattas inte längre.

- Det känns fantastiskt skönt att vara med i landslaget, säger han.

Hammarbyare brukar inte vara så förtjusta i att spela på Råsunda, men i dag kommer en av dem att brinna för att få göra det.

- Jag vet inte om jag får spela, det vore en bonus. Men jag skulle älska det, säger Kennedy.

Han kallades in i landslaget i helgen, efter återbuden från Andreas Andersson och Marcus Lantz. I november spelade han hela matchen när Sverige spelade 3-3 mot Tjeckien, men den här matchen är annorlunda.

- Det är första gången jag kan få spela en landskamp på Råsunda. Hela familjen, släkten och min flickvän kommer att sitta på läktaren. Det är klart att det är speciellt, säger Kennedy.

"Speciell" har också Hammarbys start på allsvenskan varit. Efter fyra omgångar leder de allsvenskan, obesegrade. Och Kennedy leder skytteligan med sina tre mål.

"Det kan inte bli bättre"

- Det kan inte bli bättre än det varit, vi har spelat kanonbra och det har gått bra för mig också. Egentligen är jag lite trögstartad, jag har aldrig börjat en säsong så här bra, säger han.

Den seriestarten har räckt till en plats i landslagstruppen. Nästa steg är förstås att ta en ordinarie plats.

- Först måste jag visa hur bra jag är i allsvenskan, sedan gäller det att jag tar vara på de chanser jag får, både på träning och match. Självklart är chanserna att bli ordinarie mycket större om man spelar som proffs ute i Europa, men just nu är jag koncentrerad på allsvenskan, säger Kennedy.

Det finns få svenska spelare som har en lika nära relation till sina fans som Kennedy Bakircioglü. Han uppskattar stödet, och visar det gärna. I veckan har han visat sitt eget stöd av andra, tragiska skäl.

Två djurgårdssupportrar avled i en bilolycka på väg hem från match i Örebro. I måndags gick Kennedy Bakircioglü, Hammarbyspelaren, till minnesplatsen vid Sektion F på Stockholms stadion.

Hedrade de omkomna

- Ja, jag var där för att hedra dem. När jag fick höra om olyckan efter vår egen match blev jag jävligt ledsen. Jag är en känslosam människa och det tog mig hårt. De var supportrar som hade stora hjärtan för sin klubb. Jag tycker att de förtjänar att hedras, säger han.

Kennedys suveräna start av säsongen:

Simon Bank