Klart i dag: Zlatan missar EM-kvalet

”Han har en bristning i ljumskens senfäste”

FOTBOLL

STOCKHOLM

På måndagen kom det definitiva beskedet. En läkarundersökning visade att Zlatan Ibrahimovic inte kan spela i fotbollslandslagets viktiga EM-kvalmatcher borta mot San Marino på lördag och mot Polen på Råsunda den 11 juni.

- Han har en bristning i ljumskens senfäste på det vänstra benet, säger landslagsläkaren Magnus Forssblad till Dagens Nyheters nätupplaga.

Ajaxanfallaren har dragits med ljumskproblem under en längre tid och har fått ett träningsprogram för att bygga upp muskeln.

I ett pressmeddelande säger landslagsläkaren Anders Valentin:

- Zlatan får ett rehabiliteringsprogram som han ska genomföra med hjälp av Malmö FF:s Rickard Dahan under cirka tre veckor. Efter det får vi utvärdera situationen, och vi är helt överens med Ajax läkarteam om beslutet.

Ibrahimovic är besviken över beskedet att han missar EM-kvalmatcherna:

- Jag hade sett fram emot de här matcherna och är väldigt ledsen över att jag inte kan vara med, säger han i en kommentar genom fotbollsförbundet.

- Landslaget är viktigt och speciellt för mig. Men som jag har känt mig den senaste tiden så är det absolut viktigaste för mig att bli frisk från problemen med ljumskarna, och det är i alla fall skönt att veta vad det handlar om för skada.

Beslutet att avstå är givet, anser Ajaxforwarden:

- Att åka till landslagssamlingen och inte kunna ge allt är inte aktuellt. Det är bättre att friska spelare är med och ser till att vi kan göra så bra resultat som möjligt.

Förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck kommer inte att kalla in någon ersättare utöver de nya namn som tillkom i fredags - Andreas Johansson, Djurgården, Magnus Svensson, Halmstad, och Fredric Lundqvist, GIF Sundsvall.

TT