Freddie spelar - trots skadan

Behandlingen lyckades - men Andersson ersätts av Nilsson

1 av 3 | Foto: SCANPIX
Fredrik Ljungberg spelar kvällens viktiga EM-kvalmatch mot Polen, trots att han besväras av en fotskada, som han fick behandling för under gårdagen. Däremot får Sverige klara sig utan Andreas Andersson, som stoppas av en ljumskskada.
FOTBOLL

Alla som oroat sig kan andas ut - Fredrik Ljungberg spelar ödesmatchen mot Polen.

Men inte Andreas Andersson.

Han ersätts på höger mittfält av Halmstads Mikael Nilsson.

Spelar - spelar inte?

Det har varit frågan.

När Fredrik Ljungberg klev av träningen i måndags verkade det som Sverige skulle få klara sig utan Arsenalstjärnan.

- Om det varit match i dag hade jag inte kunnat spela, sa Freddie.

Under landslagsläkare Magnus Forssblads ledning inleddes ett intensivt arbete att få Fredriks onda fot i speldugligt skick.

Under gårdagen körde han ett individuellt rehabiliteringsprogram och deltog inte i den kollektiva träningen.

Lyckad behandling

- Fredrik har fått behandling hela dagen. Under kvällen har han tagit det lugnt på spelarhotellet. Det ser hoppfullt ut, sa landslagets informationschef Jonas Nystedt i går kväll.

Sportbladet kan avslöja att insatsen lyckades. Källor nära landslagsledningen bekräftar att Fredrik Ljungbergs fot håller för spel mot Polen.

Han finns med i den startelva som presenterades för spelartruppen i samband med matchgenomgången på hotellet.

Däremot blir det inget spel för Andreas Andersson. "Adde" har problem med en blödning i ljumsken och skulle egentligen testats i dag.

Förbundskaptenerna valde dock att satsa på en helt frisk spelare.

Oprövad Nilsson

Det blir den oprövade Mikael Nilsson från Halmstads BK som tar platsen till höger på mittfältet. 24-åringen har bara gjort sex landskamper, de flesta centralt. Men i debuten mot Tjeckien i höstas fanns han på högerkanten och gjorde två mål.

Startelvan innehåller fler överraskningar; Andreas Jakobsson fortsätter som innerback tillsammans med Olof Mellberg medan formstarke Michael Svensson (avstängd mot San Marino) placeras på bänken.

Kim Källströms svaga insats mot San Marino gör att förbundskaptenerna väljer Anders Svensson i den offensiva mittfältsrollen.

Succéduon Allbäck/Jonson fortsätter på topp.

Enligt källor till Sportbladet har förbundskaptenerna försökt röra om så lite som möjligt i San Marino-elvan men skador och vissa taktiska bryderier ligger bakom de ändringar som gjorts.

Återstår att se om det är rätt lag som mönstras.

Robert Laul, Christoffer Bjäreborn