Ljungberg laddar redan för Polen

”Har vi tur är det klart redan på onsdag”

FOTBOLL

GÖTEBORG

EM i Portugal är nära.

Sverige har avgörandet i egna händer.

- Har vi tur är det klart redan på onsdag, säger Fredrik Ljungberg till Sportbladet.

Förutsättningarna är följande: segrar mot San Marino och Polen samtidigt som Polen slår Lettland och EM-biljetten är klar på onsdag. Fredrik Ljungberg är hoppfull.

- Det kändes bra i Stockholm mot Polen (3-0). Men vi får inte glömma att det är en annan sak att spela där nere. Det är ett helt annat lag vi möter.

- Vi får väl se. Har vi tur kan det vara klart på onsdag. Det är vad många hoppas har jag märkt, säger Fredrik med ett skratt.

San Marino, ett av världens sämsta landslag, nämner han knappt.

- Jag är avstängd då och koncentrerar mig bara på Polen. San Marino funderar jag inte på överhuvudtaget, säger Fredrik.

Arsenal-stjärnan anslöt till den svenska truppen i går, en dag efter samlingen. "Personliga skäl" hette det enligt förbundskaptenerna.

- Personliga skäl? Nä, det vet jag inte. Jag spelade match i söndags, förbundskaptenerna hörde av sig i lördags och sa att jag skulle komma i dag (onsdag). Det var inget jag bad om. Det var så det var sagt.

Tränade extra

I går tog Fredrik igen det han eventuellt missade. Sist kvar på gamla Ullevi körde han snabbhetsträning med fysioterapeuten Paul Balson.

- Det är början på säsongen och jag ska inte spela på lördag. Det var inte så hård träning så jag tyckte det var lika bra att köra extra.

Att formen är på topp visade Fredrik i helgens Premier League-match mot Manchester City. Ljungberg sköt det avgörande 2-1-målet och skapade flera chanser på egen hand.

- Jag har kommit igång bra och fått tillbaka steget. Jag känner mig stark, det är skönt.

Enda problemet; en öm och vätskefylld axel.

- Det har blivit bättre men inte helt bra. Det gör fruktansvärt ont att få en tackling. Jag har spelat tejpad senaste tiden. Nu ska jag köra utan tejp och se.

Kan det hämma dig på onsdag?

- När det är match tänker man inte på det, säger Fredrik.

Robert Laul