Völler rasande – nytt bakslag för Tyskland

Stormakten kan missa slutspelet

FOTBOLL

KIEL

I fjol spelade Tyskland VM-final. Nu spelar de uselt, riskerar att missa EM och sågas rejält av media.

Dessutom går förbundskapten Rudi Völler till attack mot världsmästaren Günter Netzer.

– Jag orkar inte höra på ert jävla skitsnack längre, säger han.

Tyskland gjorde en av sina sämsta matcher någonsin när de igår spelare 0-0 mot Island på bortaplan. Islänningarna leder nu EM-kvalgruppen och tyskarna skulle behöva vinna de båda avslutande matcherna mot Skottland och Island för att gå vidare.

I alla mästerskap sedan 68

Men med det spel de presterade i går är VM-silvermedaljörerna långt från EM och för första gången sedan 1968 finns risken att de missar ett mästerskap.

– Jag blev hånad redan efter matchen mot Färöarna eftersom jag skyddade laget. Det är svårt att skydda dem den här gången, framförallt i andra halvlek spelade vi allt för bekvämt, säger Rudi Völler.

– På onsdag kommer bara de spelare som lovar mig att de ska göra allt för laget att finnas på planen.

Efter den inledningen på intervjun hos TV-kanalen ARD gick Rudi Völler till attack mot tysk media och framförallt mot den kritiske expertkommentatorn Günter Netzer, världsmästare 1974.

”orkar inte höra skiten”

– De snackar alltid om djupdykning, sedan ytterligare en sådan och därefter en ännu djupare djupdykning. Jag orkar inte höra på den skiten längre. Och hans snack om att lördagsunderhållningen bara blir sämre...

– Jag orkar inte höra på ert skitsnack efter varje match. Vi har spelat 0–0 på bortaplan mot det lag som leder gruppen. Det är säkerligen för dåligt om man ser till vilka krav vi har, vi är VM-silvermedaljörer och då måste det finnas mer, säger Rudi Völler.

– Varför ska vi föra matchen mot gruppledarna på bortaplan? I vilken värld lever ni egentligen? Jag har kritiserat laget och på onsdag kommer jag ställa de spelare på planen som är beredda att ge allt. Men ni måste komma ner från era höga hästar.

Plusligan

Anna Carlsson