Danskt kryss i sekundrysare

Laursen kvitterade på övertid

FOTBOLL

KÖPENHAMN

Med tio sekunder kvar på fyra minuters stopptid slog Martin Laursen från nära håll in kvitteringen som frälste de flesta av de 42 049 åskådarna på Parken.

Med 2–2 mot Rumänien är Danmark sämst tvåa i EM-kvalgrupp 2.

Martin Laursen frälste Danmark på övertid.

För att vinna gruppen och bli direktkvalificerad krävs dock minst oavgjort i den avslutande svåra bortamatchen mot Bosnien Herzegovina.

– Vi är inget lag som kan spela för oavgjort. Spelar vi som vi gjorde mot Rumänien kommer vi dessutom att förlora, sa den oerhört besvikne förbundskaptenen Morten Olsen.

Olsen mycket kritisk

Medan de flesta såg poängen lite som en skänk i en match danskarna hade förlorat så såg Morten Olsen bara en svag spelmässig insats.

– Vill man inte spela ska man stanna kvar i omklädningsrummet. På den här nivån handlar det om att agera snabbt. Man ska inte behöva slå långbollar bara för att man blir attackerad.

Ändå inledde danskarna med ett kortpassningsspel kors och tvärs i det egna försvaret så chansartat att före detta norske förbundskaptenen Drillo hade dött av hjärtslag om hans lag hade agerat lika sorglöst.

Tomasson föll lätt

Jon Dahl Tomasson föll pinsamt lätt för en ultralätt handpåläggning och satte själv straffen till 1–0.

Sen släppte danskarna kontrollen över superstjärnan Adrian Mutu för bråkdelen av en sekund och det straffade sig lika hårt som när en rensande nick damp ner rakt på Pancus fötter.

Efter Rumäniens vändning till 2–1 började Danmark att spela bra och pressade gästerna.

– Det får inte vara lika många som inte når upp i normal form nästa gång.

Stefan Alfelt ([email protected])